Belgorodo srityje vėl nukrito rusų bomba – tai jau 33-ias atvejis nuo pavasario pradžios | Diena.lt

BELGORODO SRITYJE VĖL NUKRITO RUSŲ BOMBA – TAI JAU 33-IAS ATVEJIS NUO PAVASARIO PRADŽIOS

Rusijos Belgorodo srityje vėl nukrito Rusijos aviacinė bomba FAB-500, šį kartą - Razumnojės kaime.

Tai praneša „Ukrinform“, remdamasi opoziciniu „Telegram“ kanalu „Astra“.

„Belgorodo srityje nukrito dar viena Rusijos aviacinė bomba. Tai jau 33-ias atvejis per pastaruosius 2,5 mėnesio. Naktį FAB nukrito Razumnojės gyvenvietėje, automobilių stovėjimo aikštelėje“, – rašoma pranešime.

Kaip teigia leidinys „Pepel“, už kelių dešimčių metrų nuo pirmosios bombos kritimo vietos po 8 valandų sprogo dar viena bomba. Tai socialiniuose tinkluose pranešė vietos gyventojai.

 „Telegram“ kanalo „Baza“ duomenimis, aplinkinių namų gyventojus planuojama evakuoti, bomba turėtų būti sunaikinta gegužės 13 d.

Savo ruožtu Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas patvirtino „sprogių objektų kritimą“ Razumnojės kaime ir evakuacijos pradžią.

Kaip jau buvo pranešta, pirmadienį grupė „Conflict Intelligence Team“ (CIT) pavadino mažai tikėtina Rusijos gynybos ministerijos versiją, kad gegužės 12 d. Belgorode daugiaaukščio gyvenamojo namo laiptinę sugriovė numuštos Ukrainos raketos „Točka-U“ fragmentas. CIT mano, kad tai greičiausiai atsitiko dėl nenumatyto Rusijos zenitinės valdomosios raketos arba bombos FAB-500 paleidimo.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, bomba, Belgorodas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS