Britanijoje teisiamas chirurgas, pažymėjęs pacientų kepenis savo inicialais | Diena.lt

BRITANIJOJE TEISIAMAS CHIRURGAS, PAŽYMĖJĘS PACIENTŲ KEPENIS SAVO INICIALAIS

  • 0

Didžiojoje Britanijoje prieš teismą trečiadienį stojęs chirurgas prisipažino savo inicialais pažymėjęs transplantuojamas kepenis dviems savo pacientams, stebint kitiems kolegoms.

Vis tik 53 metų Simonas Bramhallas (Saimonas Bramholas) nesutiko pripažinti savo kaltės dėl kūno sužalojimo.

Ši byla „neturi teisinio precedento baudžiamojoje teisėje“, sakė prokuroras Tony Badenochas (Tonis Badenokas), kalbėdamas apie Karalienės Elzbietos (Elizabeth) ligoninėje Birmingame įvykdytus nusikaltimus.

„Tai nebuvo pavienis incidentas, o dukart pasikartojęs veiksmas, reikalaujantis tam tikrų įgūdžių ir susitelkimo... ir įvykdytas kolegų akivaizdoje“, – sakė kaltintojas, pavadindamas šią bylą „labai neįprasta ir sudėtinga“.

Pasak Karūnos kaltintojų atstovės Elzabeth Reid (Elizabet Reid), „Simonas Bramhallas buvo gerbiamas chirurgas, kuris užpuolė du savo pacientus, atlikdamas jiems operacijas“.

„Tai buvo tyčinis neteisėtos jėgos panaudojimas prieš pacientą, kuriam buvo taikoma nejautra. Toks elgesys yra neteisingas ne tik moraliniu, bet ir kriminaliniu požiūriu. Tai buvo piktnaudžiavimas klientų pasitikėjimu“, – sakė ji.

Iki nuosprendžio, kuris bus skelbiamas sausio 12 dieną, S.Bramhallas buvo paleistas už užstatą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS