Britanijos ambasadorius: S. Skripalis ir jo duktė yra gyvi | Diena.lt

BRITANIJOS AMBASADORIUS: S. SKRIPALIS IR JO DUKTĖ YRA GYVI

  • 5

Britų ambasadorius Rusijoje Laurie Bristow (Loris Bristou) antradienį pareiškė, kad pernai Anglijoje apnuodytas buvęs rusų dvigubas agentas Sergejus Skripalis ir jo duktė Julija yra gyvi, Rusijos diplomatams suabejojus šiuo faktu.

„Galiu patvirtinti, kad abudu yra gyvi. Galiu patvirtinti, kad Rusijos ambasados prašymas leisti su jais susitikti buvo jiems perduotas“, – interviu naujienų agentūrai „Interfax“ sakė ambasadorius.

Taip jis komentavo Rusijos ambasados Londone pareiškimą, kad jos darbuotojai nežino, ar Skripaliai yra gyvi.

„Jie nenori susitikinėti su Rusijos ambasados atstovais. Manau, kad visai nesunku suprasti, kodėl jie nenori susitikinėti su Rusijos valstybės atstovais. Tai jų pasirinkimas“, – pridūrė L. Bristow.

Jis patikino, kad Skripaliams panorėjus susitikti su rusų diplomatais Didžioji Britanija suteiktų jiems tokią galimybę.

„Kitu atveju neturime teisės versti juos susitikti su Rusijos pareigūnais. – teigė britų diplomatas. – Jie, žinoma, yra saugioje vietoje. Juos buvo mėginta nužudyti nervus paralyžiuojančia medžiaga. Mūsų pareiga – juos apginti.“

Pasak ambasadoriaus, Londono nedomina Maskvos siūlymas atlikti bendrą tyrimą dėl pasikėsinimo į Skripalių gyvybes.

„Esame tikri, kad nustatėme (kaltininkus). Taip pat esame tikri, kad Rusijos vyriausybė žino, kas yra tie žmonės. Jei Rusijos vyriausybė nori pateikti mums informacijos apie savo ar jos darbuotojų vaidmenį, mes tai sveikintumėme, bet nesiruošiame atlikti bendro tyrimo“, – sakė L. Bristow.

Jis pabrėžė, kad Londonas turi kur kas daugiau informacijos apie Skripalių bylą nei skelbiama žiniasklaidoje.

„Žinoma, turime daugiau informacijos. Mes nesidalysime šia informacija su žiniasklaida, nes tai galėtų išprovokuoti teismo šališkumą“, - sakė diplomatas.

Buvęs Rusijos karinės žvalgybos agentūros GRU pulkininkas S. Skripalis ir jo duktė pernai kovą Anglijos pietiniame mieste Solsberyje buvo apnuodytas kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ .

Atsakomybę už šį incidentą Londonas priskyrė Rusijos specialiosioms tarnyboms. Maskva tokius kaltinimus kategoriškai neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

šlykštynės

negali patikėti

Melas

Britai ju jau seniai pasmaugė !!!

Pas jį tiesos monopolis?

O kodėl aš turėčiau juo tikėti? Tik todėl , kad jis Britanijos ambasadorius? Dar aukštesni už jį Vakarų pareigūnai melavo, dėl ko nukentėjo ne keli žmonės, o ištisa valstybė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS