Britų žvalgyba: Ukrainos atakos pablogino Rusijos oro gynybos aprėptį virš Krymo | Diena.lt

BRITŲ ŽVALGYBA: UKRAINOS ATAKOS PABLOGINO RUSIJOS ORO GYNYBOS APRĖPTĮ VIRŠ KRYMO

  • 0

Didžiosios Britanijos žvalgybos manymu, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sausio 4 d. Krymui suduoti smūgiai buvo sėkmingi. Tai sakoma Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos atnaujintoje žvalgybos informacijos suvestinėje, paskelbtoje socialiniame tinkle X, pranešė „Ukrinform“.

Pasak pranešimo, sausio 4 d. Ukraina smūgiavo į Rusijos taikinius Sakų aerodrome ir Sevastopolyje. „Labai tikėtina, kad šios atakos sumažino Rusijos oro gynybos veikimo aprėptį Krymo regione“, – teigia britų žvalgyba. Rusija į tai reagavo sausio 8 d. visoje Ukrainoje surengusi daugybę raketų atakų, nukreiptų į kelis miestus, įskaitant Kryvyj Rihą ir Zaporižią.

„Tai dar kartą parodo Rusijos oro gynybos neveiksmingumą saugant svarbiausias vietas, nepaisant sustiprintos parengties. Rusijos atsako mastas greičiausiai rodo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmų sausio 4 d. sėkmės lygį“, – pridūrė ministerija.

Sausio 4 d. Sevastopolyje ir Eupatorijoje griaudėjo sprogimai. Rusijos „Telegram“ kanalai pranešė apie didelio masto Ukrainos ataką Kryme.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, Krymas, Ukraina
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS