Dar vienas Rusijos kirtis Ukrainai: paskelbė sankcijas šimtams piliečių ir verslui | Diena.lt

DAR VIENAS RUSIJOS KIRTIS UKRAINAI: PASKELBĖ SANKCIJAS ŠIMTAMS PILIEČIŲ IR VERSLUI

  • 41

Rusija ketvirtadienį įvedė finansines sankcijas šimtams Ukrainos piliečių ir dešimtims šios šalies bendrovių kaip atsakomąjį žingsnį dėl Kijevo veiksmų prieš Maskvą.

Vyriausybės spaudos tarnyba paskelbė premjero Dmitrijaus Medvedevo pasirašytą dokumentą, įpareigojantį įšaldyti 332 Ukrainos piliečių ir 68 verslo įmonių aktyvus.

Į šį sąrašą įtraukta buvusi premjerė Julija Tymošenko, laikoma viena iš pagrindinių pretendentų į prezidento postą per ateinančiais metais vyksiančius rinkimus, vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas ir dabartinio prezidento Petro Porošenkos vyriausias sūnus Oleksijus.

Į sankcijų sąrašą įtrauktas ir gynybos ministras Stepanas Poltorakas bei Ukrainos parlamento pirmininkas Andrijus Parubijus, taip pat keletas chemijos, kasybos, maisto pramonės ir mašinų gamybos įmonių, tarp jų geležies rūdos kasybos grupė „Ferrexpo“, Charkovo traktorių gamykla, chemijos pramonės grupė „Ukrchimenerho“, degalinių tinklų valdytoja „Halnaftohaz“, saulėgrąžų aliejaus gamintoja „Kernel Holding“ ir kitos bendrovės.

Tarp ukrainiečių verslininkų, kuriems bus taikomos šios sankcijos, minimi „Ferrexpo“ pagrindinis akcininkas Kostiantynas Ževaha, vamzdžių gamintojos „Interpipe Ltd.“ savininkas Viktoras Pinčukas, įmonių grupės DCH prezidentas Oleksandras Jaroslavskis, grupės „Energetičeskij standart“ vadovas Kostiantynas Hryhoryšynas, agrogrupės „Kernel“ vadovas Andrijus Verevskis, grupės „Mironovskij chleboprodukt“ (MChP) valdybos pirmininkas Jurijus Kosiukas.

Į sankcijų sąrašą įtrauktas ir televizijos „112“ generalinis direktorius Jehoras Benkendorfas.

Maskva nurodė, kad šios sankcijos susijusios su „nedraugiškais Ukrainos veiksmais Rusijos piliečių ir juridinių subjektų atžvilgiu“.

Rusijos ir Ukrainos santykiai yra smarkiai pašliję nuo Maskvos 2014 metais įvykdytos Krymo pusiasalio aneksijos.

Be to, Maskva kaltinama kurstanti prorusiškų separatistų sukilimą Rytų Ukrainoje, jau pareikalavusį apie 10 tūkst. žmonių gyvybių.

Praeitą mėnesį vienas vakarų Ukrainos regionas nubalsavo uždrausti viešai naudoti bet kokius „kultūros produktus“ rusų kalba. Šis sprendimas išprovokavo Kremliaus politiką palaikančios Rusijos žiniasklaidos įtūžį.

JAV ir Europa jau yra paskelbusi kelis sankcijų paketus Maskvai dėl jos veiksmų Ukrainoje.

GALERIJA

  • Dar vienas Rusijos kirtis Ukrainai: paskelbė sankcijas šimtams piliečių ir verslui
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (41)

uzdaryti

Valcmano sokolado fabrika rusijoje .

to manau

Ukraina seniausiai jau neperka is kacapyno nei naftos nei anglies. maza to kacapynas viena po kito pralaimi teismus Ukrainai ir jau skolingas jai milijardus $. beje vatnikams spoksantiems vien kremlines fantazijas toks faktas gali pasairodyti absurdiskas. grizkite i realu pasauli durneliai

jap

keli vatnikai su isestomis kiseltv smegenelemis bando diskutuoti vienas su kitu, bet is sono tai atrodo lyg sau patiems ciulptu. neina suprasti, kaip gali siuolaikiniama pasaulyje egzistuoti tokie akli ir neturintys elementariausios logikos zmones. nors greiciausiai tai ciniski arba apmoketi kremliaus menkystos neturintys nieko sventa gyvenime ir nesuprantantys kas yra garbe
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS