Dronas smogė karinei bazei Moldovos prorusiškame separatistiniame regione | Diena.lt

DRONAS SMOGĖ KARINEI BAZEI MOLDOVOS PRORUSIŠKAME SEPARATISTINIAME REGIONE

  • 8

Moldovos prorusiški separatistai penktadienį pareiškė, kad, praėjus trims savaitėms po panašaus incidento, dronas su sprogmenimis smogė vienai karinei bazei, tačiau sužalojimų ar didesnės žalos buvo išvengta.

„Šiandien 14 val. 35 min. Grinvičo [17 val. 35 min. Lietuvos] laiku dronas kamikadzė atakavo Padniestrės Moldovos Respublikos gynybos ministerijos karinę bazę Rybnicos rajone už šešių kilometrų nuo Ukrainos sienos“, – sakoma separatistinio regiono valstybės saugumo ministerijos pranešime.

„Taikinys buvo radiolokacinė stotis, kuri buvo kiek apgadinta. Įvykio vietoje dirba tyrėjų grupė“, – pridūrė ministerija, nepareiškusi tiesioginių kaltinimų Ukrainai.

Kovo 17 dieną Padniestrė pareiškė, kad iš Ukrainos paleistas dronas pataikė į regiono sostinėje Tiraspolyje esančią karinę bazę, o Moldova šiuos kaltinimus pasmerkė kaip bandymą išprovokuoti paniką.

Tuo tarpu Ukraina dėl šio incidento apkaltino Maskvą, pareiškusi, kad ši ataka buvo surengta siekiant destabilizuoti Moldovą.

Padniestrė yra daugiausia rusakalbis regionas, kurį Rusija remia nuo XX amžiaus dešimtojo dešimtmečio.

Rusija dažnai kaltina Moldovą ir Ukrainą planuojant išpuolius prieš Padniestrę, kurios lyderiai vasarį paprašė apsaugos nuo, jų teigimu, „didėjančio spaudimo“ iš Moldovos.

Padniestrė ribojasi su Ukrainos Odesos sritimi, kurios Rusijos pajėgoms nepavyko užimti pirmaisiais puolimo Ukrainoje mėnesiais.

Padniestrė – plonas žemės ruožas tarp Moldovos ir Ukrainos – atsiskyrė nuo Moldovos 1992 metais po trumpo konflikto. Oficialiais duomenimis, Rusija ten vis dar turi 1 500 karių, kurie, kaip ji teigia, yra taikos palaikymo misijos dalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

> Aštri Akis esi DEBILAS

Aštri Akis Indėno

Smaugia orkus visi mažesnieji kaimynai, buvę kadaise okupuoti. Dusina sankcijos . Blogėja keliai ir gatvės . 70 proc kaime neturi vandentiekio. Tupi lauko tupyklose .

Kam chana o kam ir ne o tau piz_dec

Nes Tu Debilas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS