Du sprogdinimo Londono traukinyje įtariamieji paleisti | Diena.lt

DU SPROGDINIMO LONDONO TRAUKINYJE ĮTARIAMIEJI PALEISTI

  • 0

Britų policija ketvirtadienį paleido du iš šešių vyrų, kurie buvo areštuoti dėl praėjusios savaitės nepavykusio sprogdinimo Londono metropoliteno traukinyje.

21 metų vyras, kuris šeštadienį vakare buvo areštuotas Haunslou rajone vakariniame Londono pakraštyje, buvo paleistas be jokių tolesnių veiksmų jo atžvilgiu, sakoma Londono policijos pranešime.

Netrukus, taip pat nepateikus jokių kaltinimų, buvo paleistas 48 metų vyras – vienas iš trijų šią savaitę Velse areštuotų asmenų.

Londono policijos kovos su terorizmu padalinio vadovas Deanas Haydonas (Dinas Heidonas) sakė, kad praėjusio penktadienio sprogdinimo Parsons Grino stotyje tyrimas „ir toliau vyksta sparčiai“, keturiose vietose atliekamos kratos.

Sausakimšame traukinyje rytinio piko valandą padėtas savadarbis užtaisas, manoma, nesuveikė kaip planuota, bet vis tiek buvo sužeista 30 žmonių. Per incidentą ramiame gyvenamajame Parsons Grino rajone ugnies pliūpsnis sukėlė keleivių paniką. Daugelis nukentėjusiųjų buvo sužeisti per spūstį, žmonėms bėgant iš atakos vietos.

Pirmą įtariamąjį policija areštavo šeštadienį: Doverio uosto – pagrindinių vartų į Europą – išvykimo terminale buvo areštuotas 18 metų vyras. Vėliau tą pačią dieną Haunslou buvo suimtas 21 metų vyras, kuris dabar buvo paleistas.

Šią savaitę tyrėjų dėmesys nukrypo į Niuportą Velse. Ten buvo areštuoti 48 metų vyras, kuris dabar paleistas, ir dar du vyrai, 25 ir 30 metų amžiaus, kurie tebėra sulaikyti.

Naujausias areštas buvo atliktas anksti ketvirtadienį: 17 metų vyras buvo sulaikytas Tornton Hito rajone Pietų Londone.

Sprogdinimas traukinyje yra jau penkta teroro ataka Britanijoje per šešis pastaruosius mėnesius. Bendrai šios atakos, iš jų keturios įvykdytos Londone, o viena – Mančesteryje, pareikalavo 35 gyvybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS