Draudikai įvertino audros Vokietijoje ir Olandijoje padarytą žalą | Diena.lt

DRAUDIKAI ĮVERTINO AUDROS VOKIETIJOJE IR OLANDIJOJE PADARYTĄ ŽALĄ

  • 1

Vokietijos ir Nyderlandų draudikai penktadienį paskelbė preliminarius vertinimus, kiek žalos padarė prasiautusi audra.

Vokietijos draudikai skelbia, kad audra pridarė žalos už 500 mln. eurų. Skelbiama, kad jos aukomis tapo aštuoni žmonės.

Vokietijoje pamažu atnaujinamas tarpmiestinių traukinių eismas, kurį teko stabdyti dėl uraganinio vėjo, sukėlusi chaosą transporto sektoriuje Šiaurės Europoje.

Tarp žuvusiųjų Vokietijoje yra du ugniagesiai, dalyvavę skubiose operacijose, ir du sunkvežimių, kuriuos nuvertė vėjas, vairuotojai. Dar vienas vairuotojas žuvo nesuvaldęs mašinos ir atsitrenkęs į sunkvežimį.

Šiaurės Reine-Vestfalijoje žuvo 59 metų stovyklautojas, ant kurio užvirto medis.

Vokietijos draudimo kompanijų asociacija skelbia, kad 500 mln. eurų žalą padarė stipriausia audra šalyje per daugiau nei dešimtmetį. Tiesa, ši suma yra tik ketvirtis to, kieki žalos 2007 metais padarė kita audra. Tuomet nuostoliai įvertinti beveik dviem milijardais eurų.

Tuo tarpu olandų draudikai skaičiuoja mažesnius nuostolis. Jie skelbia, kad audra pridarė žalos už 90 mln. eurų. Penktadienį šalyje traukinių eismas pamažu vėl grįžta į normalias vėžes.

„Mūsų preliminarūs skaičiavimai rodo, kad žala namams ir automobiliams siekia mažiausiai 90 mln. eurų“, – sakė Olandijos draudimo kompanijų asociacija.

Tačiau dar turi būti įvertinta žala verslui, vyriausybiniams pastatams ir žemės ūkio sektoriui.

Didžiausia audros jėga patyrė būtent Olandija.

Nyderlanduose, kuriuos anksčiau ketvirtadienį audra talžė labiausiai, virstantys medžiai užmušė du žmones. 62 metų vyras žuvo centriniame Olandijos regione esančiame Olste, išlipęs iš savo sunkvežimio patraukti nuo kelio nuolaužų.

Kitas 62 metų olandas žuvo Enschedėje šalies rytuose, medžiui užvirtus ant jo automobilio.

Amsterdamo Schipholio oro uoste, kuris yra vienas judriausių Europoje, ketvirtadienio rytą beveik valandai buvo atšaukti visi skrydžiai, nes vėjo gūsiai kai kur siekė 140 km per valandą.

Vėliau skrydžiai buvo atnaujinti, bet visiems keleiviams buvo patarta pasitikrinti informaciją apie savo skrydžius, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė oro uostas, kuris nurodė, kad buvo atšaukta 320 skrydžių.

Oro uostas taip pat turėjo uždaryti įėjimus į du iš trijų išvykimo salių, nes nuo terminalo pastato stogo vėjas plėšė čerpes.

GALERIJA

  • Draudikai įvertino audros Vokietijoje ir Olandijoje padarytą žalą
  • Draudikai įvertino audros Vokietijoje ir Olandijoje padarytą žalą
  • Draudikai įvertino audros Vokietijoje ir Olandijoje padarytą žalą
  • Draudikai įvertino audros Vokietijoje ir Olandijoje padarytą žalą
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Te tą žalą atlygina vėjo jėgainių savininkai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS