Filipinuose konfiskuota daugiau nei 750 vorų paukštėdų siunta | Diena.lt

FILIPINUOSE KONFISKUOTA DAUGIAU NEI 750 VORŲ PAUKŠTĖDŲ SIUNTA

  • 0

Filipinų muitinės pareigūnai pirmadienį buvo priblokšti, kai atidarę iš Lenkijos atskraidintas gražiai supakuotas sausainių ir avižinės košės dėžutes, aptiko jose šimtus gyvų vorų paukštėdų.

Muitininkai konfiskavo kontrabanda vežtas 757 paukštėdas netoli Manilos tarptautinio oro uosto esančiame pašto skyriuje ir vėliau suėmė vieną filipinietį, mėginusį atsiimti ilgakojus nuodingus vorus, kurie buvo deklaruoti kaip „kolekciniai daiktai“.

Dauguma paukštėdų jauniklių buvo paslėpti mažose plastikinėse ampulėse su skylutėmis, kad vorai neuždustų. Stambesnieji buvo gabenami permatomose plastikinėse dėžėse. Pareigūnų duomenimis, neįprastos siuntos vertė yra apytiksliai 310 tūkst. Filipinų pesų (5 114 tūkst. eurų).

Šalies gamtosaugos įstatymai draudžia neturint leidimo prekiauti, kolekcionuoti ir laikyti šiuos nariuotakojus, kurie yra populiarūs tarp vorų entuziastų.

Nepaisant numatytų didelių baudų ir įkalinimo bausmių, nuo praėjusių metų šimtai Manilos oro uosto inspektorių aptiko daugybę egzotinių gyvūnų, tokių kaip gekonai, iguanos, chameleonai ir itin populiarios barzduotosios agamos.

GALERIJA

  • Filipinuose konfiskuota daugiau nei 750 vorų paukštėdų siunta
  • Filipinuose konfiskuota daugiau nei 750 vorų paukštėdų siunta
  • Filipinuose konfiskuota daugiau nei 750 vorų paukštėdų siunta
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS