Gazos Ruože tęsiasi intensyvūs susirėmimai ir chaosas dėl pagalbos | Diena.lt

GAZOS RUOŽE TĘSIASI INTENSYVŪS SUSIRĖMIMAI IR CHAOSAS DĖL PAGALBOS

  • 2

Gazos Ruože tęsiasi intensyvūs susirėmimai, griaudi sprogimai, šeštadienį pranešė liudininkai, o Raudonasis Pusmėnulis nurodė, kad keli žmonės žuvo per vėliausią chaotišką pagalbos skirstymą teritorijos šiaurėje, kur gyventojams gresia badas.

Palestiniečių islamistų organizacijos „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad per ankstesnes 24 valandas anklave žuvo mažiausiai 82 žmonės.

Ministerijos pranešime sakoma, kad per daugiau nei penkis mėnesius trunkantį Izraelio ir islamistų grupuotės karą šioje teritorijoje iš viso žuvo mažiausiai 32 705 žmonės.

Nuo karo pradžios, kai spalio 7 dieną „Hamas“ kovotojai užpuolė Izraelį, Gazos Ruože buvo sužeista dar 75 190 žmonių.

„Hamas“ spaudos tarnyba pranešė, kad per pastarąją parą Izraelis sudavė daugiau kaip 50 aviacijos smūgių ir kad esą taikytasi į civilių namus visoje teritorijoje.

Izraelio kariuomenė šeštadienį nurodė smogusi dešimtims taikinių, įskaitant kovotojus ir jų kompleksus Gazos Ruožo centrinėje ir šiaurinėje dalyse.

Palestiniečių Raudonasis Pusmėnulis paskelbė, kad penki žmonės žuvo, o dar dešimtys buvo sužeisti dėl šaudymo ir spūsties per pagalbos dalijimą Gazos Ruožo šiaurėje. Tai dar vienas panašaus pobūdžio incidentas šiame rajone, kur, kaip prognozuojama Jungtinių Tautų remiamoje ataskaitoje, gegužę gresia badas, jei nebus skubaus įsikišimo.

Karas prasidėjo po beprecedenčio „Hamas“ spalio 7-osios išpuolio Izraelyje, oficialiais duomenimis, pareikalavusio apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių, gyvybių.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 31 žuvusį įkaitą.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą.

B. Netanyahu biuras pranešė, kad artimiausiomis dienomis Dohoje ir Kaire prasidės naujos derybos dėl ugnies nutraukimo Gazos Ruože.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

taip

hazarai pasivadine zydais juos naukina nes sie ne ju mastymo o reik krauho kas ir vyksta sio /setono/ valdyme'''

jo

zydu okupantai siauteja

SUSIJUSIOS NAUJIENOS