Netoli „Titaniko“ nuolaužų dingusiame povandeniniame laive buvę žmonės laikomi žuvusiais | Diena.lt

NETOLI „TITANIKO“ NUOLAUŽŲ DINGUSIAME POVANDENINIAME LAIVE BUVĘ ŽMONĖS LAIKOMI ŽUVUSIAIS

  • 33

Netoli „Titaniko“ nuolaužų dingusio povandeninio laivo operatorius ketvirtadienį pareiškė manantis, kad visi penki laive buvę žmonės žuvo dėl to, ką pakrančių apsauga pavadino katastrofišku laivo sprogimu vandenyno gelmėse.

„Oceangate“ pranešimas buvo paskelbtas praėjus kelioms valandoms po to, kai gelbėtojai pranešė, kad po kelias dienas trukusių paieškų aptiktas nuolaužų laukas. Vis dėlto tada jau tvyrojo nuogąstavimai, kad net jei povandeninis laivas „Titan“ ir būtų sveikas, jame galėjo nebelikti deguonies. Manyta, kad deguonies „Titan“ turėjo užtekti keturioms paroms.

„Dabar manome, kad mūsų generalinis direktorius Stocktonas Rushas (Stoktonas Rušas), Shahzada Dawoodas (Šahzada Davudas) ir jo sūnus Sulemanas Dawoodas (Sulemanas Davudas), Hamishas Hardingas (Hamišas Hardingas) ir Paulis-Henri Nargeolet (Polis-Anri Naržolė), deja, žuvo“, – sakoma „Oceangate“ pareiškime.

„Šie vyrai buvo tikri tyrinėtojai, kuriuos siejo išskirtinė nuotykių dvasia ir didžiulė aistra tyrinėti ir saugoti pasaulio vandenynus“, – nurodoma jame.

Vandenyno dugne aptiktos nuolaužos leidžia manyti, kad dingusiame povandeniniame laive netoli nuskendusio „Titaniko“ katastrofiškai sumažėjo slėgis, ketvirtadienį savo ruožtu pranešė JAV pakrančių apsaugos tarnyba.

„Tai nustatę, nedelsdami pranešėme šeimoms“, – žurnalistams Bostone sakė kontradmirolas Johnas Maugeris (Džonas Mogeris).

„Jungtinių Valstijų pakrančių apsaugos tarnybos ir visos vadovybės vardu reiškiu gilią užuojautą šeimoms“, – sakė jis.

Pakrančių apsaugos tarnyba tęs paieškas netoli „Titaniko“ nuolaužų, ieškodama daugiau užuominų apie tai, kas nutiko povandeniniam laivui „Titan“ giliai Šiaurės Atlanto vandenyse.

Pareigūnai teigia, kad nėra numatyta, kada bus nutraukta ši didžiulė tarptautinė paieška.

Didelę dalį paieškos darbų atlieka nuotoliniu būdu valdomi povandeniniai aparatai, kurie gali skenuoti vandenyno dugną.

Nedidelis turistinis povandeninis laivas buvo dingęs nuo sekmadienio.

Juo plaukė britų milijardierius H. Hardingas ir dvigubą Pakistano bei Didžiosios Britanijos pilietybę turėję magnatas Sh. Dawoodas ir jo sūnus Sulemanas. Už vietą povandeniniame laive „OceanGate Expeditions“ prašė 250 000 JAV dolerių (228 tūkst. eurų).

Povandeniniame laive taip pat buvo „OceanGate“ generalinis direktorius S. Rushas ir prancūzas povandeninio laivo operatorius P.-H. Nargeolet.

GALERIJA

  • Netoli „Titaniko“ nuolaužų dingusiame povandeniniame laive buvę žmonės laikomi žuvusiais
  • Netoli „Titaniko“ nuolaužų dingusiame povandeniniame laive buvę žmonės laikomi žuvusiais
Rašyti komentarą
Komentarai (33)

audra

Nereikia issidarineti ir kur ten plaukti bet pinigai daro savo

buvę užrašai ant Titaniko sienų

„Net patsai Kristus negali jo nuskandinti“ „No God – no Pope“ „Nė žemės, nė dangaus galybės negali mūsų nuskandinti“ ----------------------------- Išvadas darykite patys.

kai žmonės

neturi kur dėti savo pinigų, tai nusiperka mirtį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS