Glazge rastą įtartiną paketą sieja su sprogstamaisiais užtaisais Londone | Diena.lt

GLAZGE RASTĄ ĮTARTINĄ PAKETĄ SIEJA SU SPROGSTAMAISIAIS UŽTAISAIS LONDONE

  • 0

Didžiosios Britanijos policija pranešė, kad trečiadienį Glazgo mieste rastas įtartinas paketas tikriausiai yra susijęs su ankstesnę dieną Londone aptiktais trimis nedideliais sprogstamaisiais užtaisais.

„Dėl panašumų, ženklinimo ir Glazge aptikto užtaiso tipo manome, kad jis susijęs su trimis paketais, dėl kurių atliekame tyrimą Londone“, – sakė Londono policijos kovos su terorizmu padalinio vadas Clarke'as Jarrettas (Klarkas Džaretas).  

„Glaudžiai bendradarbiaujame su kolegomis iš Škotijos policijos. Abu tyrimai atliekami dirbant tandemu“, – sakė jis.

„Toliau vykdome tyrimą keliomis kryptimis. Viena jų – galimybė, kad paketai atkeliavo iš Airijos“, – sakė C. Jarretas. 

„Visgi nedarome skubotų išvadų dėl to, kas gali būti atsakingas, taip pat – kokie galėtų būti motyvai“, – kalbėjo jis. 

Škotijos policija įvykdė kontroliuojamą sprogdinimą, per kurį sunaikino paketą, kurį gavo Glazgo universitetas. Policija nurodė, kad pavojaus visuomenei nebėra.  

„Paketas nebuvo atidarytas, niekas nenukentėjo“, – pažymėjo policija. 

„Buvo informuotos gelbėjimo tarnybos ir saugumo sumetimais evakuoti keli toje teritorijoje esantys pastatai“, – nurodė pareigūnai. 

Antradienį skirtingose Londono vietose buvo rasti trys „maži savadarbiai sprogstamieji užtaisai“, galintys sukelti nedidelį gaisrą.

Airijos policija vėliau informavo, jog „padeda Londono policijai vykdyti tyrimą“, televizijai „Sky News“ pranešus, kad paketai buvo su airiškais pašto antspaudais. 

Antradienį įtartini paketai buvo aptikti šalia Hitrou oro uosto esančiame biurų pastate, pašto skyriuje Vaterlo geležinkelio stotyje ir biure šalia Londono Sičio oro uosto sostinės rytuose.

Į šalia Hitrou oro uosto esantį biurų pastatą „Compass Centre“ atsiųstą paketą atidarė darbuotojai. Dalis siuntinio sudegė, laimei, žmonės nenukentėjo, nurodė policija.  

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS