Graikijoje siaučiantys gamtiniai gaisrai pareikalavo 20 gyvybių | Diena.lt

GRAIKIJOJE SIAUČIANTYS GAMTINIAI GAISRAI PAREIKALAVO 20 GYVYBIŲ

  • 1

Graikijoje siaučiant gamtiniams gaisrams, netoli Turkijos sienos rasta 18 žuvusiųjų, kaip įtariama – migrantų.

Ugniagesių atstovas spaudai Janis Artopijas (Yiannis Artopios) sakė, kad aukos buvo rastos į šiaurę nuo Aleksandrupolio.

Kadangi nebuvo pranešta apie dingusius vietos gyventojus, „tiriama galimybė, kad jie yra nelegaliai į mūsų šalį patekę žmonės“, sakė jis per televiziją.

Ši vietovė yra dažnas nelegalių migrantų atvykimo taškas.

Pirmadienį į šiaurę nuo Atėnų rastas negyvas pagyvenęs piemuo, o vėliau – dar vienas įtariamas migrantas, tad gaisrų aukų skaičius išaugo iki 20.

Liepsnos toliau nekontroliuojamai plito šiaurės rytų Graikijoje, taip pat Evijos ir Kitnos salose bei į šiaurę nuo Atėnų esančiame Bojotijos regione, esant pavojingam gūsingo vėjo ir iki 41 laipsnio Celsijaus temperatūros mišiniui.

Per pastarąją parą kilo daugiau kaip 60 gaisrų, o šešios šalys atsiuntė pagalbą per Europos Sąjungos civilinės saugos mechanizmą, sakė ugniagesių departamentas.

Apie 120 ugniagesių iš Kipro, Rumunijos, Čekijos, Kroatijos, Vokietijos ir Serbijos atvyks į pagalbą graikams, valstybinei televizijai ERT sakė ugniagesių departamento atstovas Vasilis Vatrakogianis (Vassilis Vathrakogiannis).

Antradienį netoli Atėnų esančioje Aspropirgo pramoninėje zonoje esančiame sąvartyne įsiplieskė naujas gaisras, o virš teritorijos pakibo juodų dūmų debesis.

Pareigūnai uždarė artimiausią Atėnų aplinkkelio atkarpą ir patarė gyventojams likti namuose.

Kitas gaisras kilo Parnitos kalno papėdėje netoli sostinės, dėl kurio teko evakuoti žmones.

Be to, Graikijos pareigūnai antradienį įsakė evakuoti vieną Atėnų šiaurės vakarų pakraščio rajoną.

Dešimtys tūkstančių žmonių buvo paraginti palikti Ano Liosijos rajoną, o kaimyninėje Filio bendruomenėje naujienų agentūros AFP žurnalistas matė degančius namus.

Vėlai pirmadienį buvo įsakyta evakuoti Aleksandrupolio, šiaurės rytų Graikijos uostamiesčio, esančio rajone, kuriame gaisrai siautėja jau ketvirtą dieną, ligoninę.

Pakrančių apsauga pranešė, kad perkėlė 65 pacientus į miesto uoste laukiantį keltą.

Evijos saloje, esančioje netoli sostinės, pareigūnai vėlai pirmadienį evakavo pramoninį Nea Artakės miestą, kuriame gaisras apgadino paukštyną ir kiaulių ūkį.

Gaisras netoli Aleksandrupolio taip pat kelia grėsmę Dadijos nacionaliniam parkui – vienai svarbiausių saugomų teritorijų Europoje, kurioje gyvena reti paukščiai.

Meteorologų teigimu, labai karštos ir sausos sąlygos, didinančios gaisrų pavojų, išliks iki penktadienio.

Liepos 18 dieną kilęs ir stipraus vėjo pakurstytas gaisras per 10 dienų, tvyrant karščio bangai, pietinėje Rodo, populiarios turistų salos Egėjo jūros pietryčiuose, dalyje nuniokojo beveik 18 tūkst. hektarų.

Teko evakuoti apie 20 tūkst. žmonių, daugiausia turistų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ne

gamtiniai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS