Gyvos muzikos garsai skęstančiame Chersone: gyvenimas tęsiasi | Diena.lt

GYVOS MUZIKOS GARSAI SKĘSTANČIAME CHERSONE: GYVENIMAS TĘSIASI

  • 0

Ukrainos savanoris, kuris laivu padėjo civiliams gyventojams gelbėtis iš užtvindytos Chersono dalies, nusprendė padaryti pertrauką, kad suteiktų kitokią pagalbą – muzikinę. Jo pasirodymą pamatyti galite LNK žinių reportaže.

„Girdime sprogimus ir mus apšaudo. O, štai, žmogus groja valstybės himną. Tai – geriausias muzikinis pasirodymas mano gyvenime“, – susižavėjusi kalbėjo vaizdo įraše pasirodymą užfiksavusi moteris.

Potvynio vandens užtvindyti gyventojai bent trumpam galėjo atsipalaiduoti. Vienas iš juos gelbėjusių savanorių padovanojo žmonėms muzikos garsų.

„Atvykau į Chersoną kaip savanoris padėti žmonėms. Atplaukiau savo laivu ir per pirmąsias dvi kritines dienas gelbėjau žmones, išplukdžiau juos iš čia, padėjau, kiek galėjau. Antrąją dieną, plūduriuojant tarp užtvindytų pastatų ir matant tik jų stogus, man kilo mintis groti ant jų saksofonu“, – apie kilusią idėją pasakojo savanoris Andrij Leviščenko.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše: 

„Ačiū už gražiausią pasirodymą mano gyvenime!” – dėkojo jo klausiusi moteris.

„Noriu, kad žmonės žinotų, kad gyvenimas čia tęsiasi“, – sakė savanoris.

Ukrainietis jau žino, kur gros saksofonu kitą kartą.

„Po mūsų pergalės labai norėčiau pagroti Kryme. Mano vaikystė susijusi su Krymu, nes kurį laiką ten gyveno mano močiutė. Kai buvau vaikas, daug kartų ten lankiausi. Krymas man yra labai labai brangus, labai asmeniškas“, – apie planus pasakojo Andrij.

Belieka tikėtis, kad groti Ukrainos išlaisvintame Kryme vyriškis galės jau netrukus.  

Gairės: karas Ukrainoje, Chersonas, potvynis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS