Incidentas Estijoje: vandalai nuniokojo paminklą stalinizmo aukoms | Diena.lt

INCIDENTAS ESTIJOJE: VANDALAI NUNIOKOJO PAMINKLĄ STALINIZMO AUKOMS

  • 6

Taline nežinomi vandalai nuniokojo paminklą stalinizmo aukoms, ketvirtadienį pranešė Estijos atminties institutas.

Paminklas buvo daugelyje vietų apibraižytas, o jo granito plokštės, ant kurių užrašyti represijų aukų vardai, buvo ištepliotas neįskaitomais užrašais, nurodė institutas.

Institutas kreipėsi į policiją, prašydamas nustatyti paminklą išniekinusius asmenis ir patraukti juos atsakomybėn.

Memorialas ant Marjamejės kalvos buvo atidengtas šių metų rugpjūčio 23-ąją, minint 1939 metų Molotovo-Ribbentropo (Molotovo-Ribentropo) pakto tarp Sovietų Sąjungos ir nacistinės Vokietijos pasirašymo metines. Ant jo dviejų ilgų plokščių užrašyti 22 tūkst. Estijos gyventojų, tapusių sovietinių represijų aukomis 1940–1953 metais, vardai.

Atminties instituto valdybos narys Meelis Maripuu (Melis Maripū) sakė, kad šis „memorialas skirtas visoms aukoms, nukentėjusioms nuo Sovietų Sąjungos teroro“.

„Jis taip pat yra kritusiųjų simbolinis kapas. Dauguma žuvusių komunizmo aukų, kurių vardai užrašyti ant atminties sienos, ilsisi įvairiose vietose. Memorialas tapo vieta, vienijančia mūsų žmones“, – pabrėžė jis ir pridūrė, kad išniekinusiems paminklą turėtų būti gėda dėl savo elgesio.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Doris Carter

Prisijunkite prie manęs švęskite šitą didžiulę ir puikią dieną, kurią mano viešpataus Dievas padarė panaudodamas šį didžiulį ir galingą gydytoją, vadinamą pranašu Kamalu, išgydyti mano ŽIV / AIDS ligą, kuri jau 6 metus buvo priblokšta be sprendimo, siekiu sprendimai internete ir per ligoninę jie vis dar skiria man orientacijos apie narkotikus, kurie gali išplėsti savo metus. Dabar, kai pranašas Camala padėjo man išgelbėti mano ligą iš savo gyvenimo, aš labai skolingas, kad išgydytum mane tikrai ir vėl, Susisiekite su pranašu dr Kamalu už ŽIV gydymą šiandien: dr.camalahivadscure@yahoo.com.

saulius

Koki pavizdi valdzia rodo toks ir bumerangas sugryzta

>cha

Mulki,kuo tau Basanaviciaus ar Kudirkos paminklas uzkliuvo?Skirk politika,propagandini sovietini ,,mena,, nuo atminimo iamzinimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS