Indijoje dėl musono žuvusių žmonių skaičius išaugo iki mažiausiai 76 | Diena.lt

INDIJOJE DĖL MUSONO ŽUVUSIŲ ŽMONIŲ SKAIČIUS IŠAUGO IKI MAŽIAUSIAI 76

  • 0

Indijoje dėl didžiulių musoninių potvynių žuvusių žmonių skaičius išaugo iki mažiausiai 76, pirmadienį pranešė pareigūnai, dar nurodę, kad per praėjusią parą labiausiai paveiktose valstijose žuvo aštuoni žmonės.

Smarkios liūtys vakarinėje Gudžarato valstijoje nuo šeštadienio pareikalavo 11 gyvybių.

„Septyni iš šių (žmonių) žuvo per pastarąsias 24 valandas ir dar mažiausiai keturi yra dingę“, – naujienų agentūrai AFP sakė valstijos vyriausybės pareigūnas Pankajas Kumaras (Pankadžas Kumaras).

Arunačal Pradešas ir Asamas Indijos šiaurės rytuose nukentėjo labiausiai. Tai pat paveikta dalis rytinių Odišos ir Biharo valstijų.

Kalvotame Asame žuvo 60 žmonių, visoje valstijoje pagalbos operacija tęsiasi nuo lietingojo sezono pradžios balandžio mėnesį.

„Per pastarąsias 24 valandas žuvo vienas žmogus. Tūkstančiai išgelbėti ir dabar yra 118-oje pagalbos stovyklų, kurias vyriausybė įsteigė 21 paveiktame rajone“, – sakė valstijos Nelaimių valdymo agentūros aukšto rango pareigūnas Rajibas Prakashas Barua (Radžibas Prakašas Barua).

Lietus kai kur valstijoje susilpnėjo, bet penkių didelių upių vandens lygis vis dar yra pavojingas, pridūrė jis.

Gelbėtojai taip pat gabena žolę ir kitą pašarą gyvūnams, įstrigusiems užlietose Asamo Kazirangos nacionalinio parko dalyse. Šiame parke gyvena garsieji Indijos šarvuotieji raganosiai.

Penkiose labiausiai nukentėjusiose valstijose sutriko elektros tiekimas, geležinkelių ir kelių eismas.

Kai kur Arunačal Pradeše potvyniai ir nuošliaužos buvo didžiausi per daugelį metų. Liūtys be pertraukos čia trunka daugiau kaip savaitę.

Praėjusią savaitę žemės nuošliauža atokiame kaime Kinijos pasienyje pareikalavo mažiausiai penkių gyvybių.

Vyriausybė iškvietė armiją prisidėti prie pagalbos ir gelbėjimo operacijų kai kuriose labiausiai nukentėjusių valstijų dalyse .

Gairės: Indija, potvyniai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS