Indijoje sulaukėjusių šunų gaujos sudraskė šešis vaikus | Diena.lt

INDIJOJE SULAUKĖJUSIŲ ŠUNŲ GAUJOS SUDRASKĖ ŠEŠIS VAIKUS

  • 7

Šiaurės Indijoje per praėjusią savaitę sulaukėjusių šunų gaujos sudraskė šešis vaikus, o pasibaisėję kaimų gyventojai ėmė neišleisti vaikų iš namų ir galabyti visus pasitaikančius šunis.

Dar daugiau kaip dvi dešimtis vaikų šunys apdraskė.

Žuvusių vaikų amžius yra nuo penkerių iki 12 metų. Jie buvo sudraskyti Sitapure ir aplink jį, maždaug 80 km nuo Utar Pradešo valstijos sostinės Laknau, sakė aukšto rango policijos pareigūnas Anandas Kulkarni (Anandas Kulkarnis). Pasak jo, daugelis užpuolimų įvyko vaikams renkant mangus ar išėjus iš namų į lauko tualetus.

Tame rajone daug namų neturi vidaus tualetų.

Sitapuro rajone nuo lapkričio šunys mirtinai sudraskė iš viso 12 vaikų, nurodo pareigūnai.

Neaišku, ar daug šunų užpuola vaikus, bet Indijoje gyvena milijonai benamių šunų, kurie bastosi net turtingiausių rajonų gatvėmis. Sulaukėję šunys dažnai minta jiems paliekamais maisto likučiais, bet taip pat susiduria su nuolatiniu žmonių žiaurumu, be to, dažnai susipjauna su kitais šunimis, kovodami dėl teritorijos . Nors šunys žmones apkandžioja gan dažnai, virtinė mirtimi pasibaigusių užpuolimų tame pačiame rajone yra retas dalykas.

Kai kurie vietos gyventojai mano, kad užpuolimai prasidėjo uždarius netoliese nelegaliai veikusią skerdyklą: svarbaus maisto šaltinio netekę šunys esą tapo agresyvesni.

Švietimo pareigūnai sako, kad dėl šių užpuolimų kai kuriose mokyklose reikšmingai sumažėjo lankomumas. Tėvams buvo pasakyta lydėti savo vaikus į mokyklą ir iš jos.

Gegužės 1 dieną šunų gauja mirtinai sudraskė tris vaikus, sakė A. Kulkarni. Dar du vaikai žuvo gegužės 4-ąją.

Be to, penktadienį žuvo 7-metė mergaitė vardu Gita, su dviem kitais vaikais nuėjusi į sodą rinkti mangų. Vaikus užpuolė šunys, dviem jų pavyko pabėgti, bet Gita buvo apsupta. Išgirdę jos šauksmus kaimo gyventojai puolė į pagalbą, bet jiems atbėgus ji jau buvo mirusi.

Sitapuro magistrato teismo teisėjas Harshdeo Pandey (Haršdeo Pandėjus) sakė, kad kaimų gyventojams buvo nurodyta neleisti vaikų vienų į lauko tualetus.

„Taip pat siūlome kelias dienas neleisti vaikų žaisti į lauką, kol visi šie šunys nebus sugauti“, – sakė jis.

Manydami, kad neturi kitos išeities, gyventojai šaudo ir karia benamius šunis.

„Administracijai nerūpi žmonių padėtis“, – sakė Sitapuro gyventojas Pankajas Singhas Gauras (Pankadžas Singhas Gauras).

Keturios šunų gaudytojų komandos pastarosiomis dienomis sugavo 24 šunis, sakė rajono magistrato teismo teisėja Sheetal Verma (Šital Verma). Tačiau ji pripažino, kad grėsmė dar neišnyko.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

tadas

nykstanciai indu tauteliai tai didziulis nuostolis.

Anonimas

Šunes nekalti. Jie tik gynė savo teritoriją. O sužvėrėję indų vaikai puolė juos, norėdami įkąsti vargšams šuneliams....

...

Šunininkams šunelis - šventas, niekam nevalia nė žodelio prieš juos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS