Iranas atsakomuosius Izraelio smūgius lygina su vaikų žaidimu | Diena.lt

IRANAS ATSAKOMUOSIUS IZRAELIO SMŪGIUS LYGINA SU VAIKŲ ŽAIDIMU

Iranas pranešimus apie Izraelio kerštą už precedento neturintį Irano smūgį sumenkino, pavadindamas Izraelio veiksmus panašiais į vaikų žaidimą.

Atrodo, kad abi pusės vengia įsitraukti į platesnį konfliką.

Tačiau mirtinas sprogimas Irako karinėje bazėje pabrėžė didelę įtampą, kuri išlieka regione. Ją taip pat liudija daugiau mirtinų Izraelio smūgių Gazoje bei intensyvėjantys susirėmimai Vakarų Krante.

Šį mėnesį išaugo nuogąstavimai, kad paaštrėję Izraelio ir Irano išpuoliai gali peraugti į platesnį karą Artimuosiuose Rytuose.

Izraelis perspėjo, kad smogs atgal po to, kai Iranas prieš savaitę paleido daugiau nei 300 raketų ir bepiločių orlaivių, pirmą kartą tiesiogiai atakuodamas savo pagrindinio priešo teritoriją.

Pats Irano išpuolis buvo kerštas už oro antskrydį, dėl kurio buvo plačiai kaltinamas Izraelis, per kurį buvo pataikyta į Irano konsulatą Damaske ir žuvo septyni revoliucinės gvardijos nariai.

Atrodė, kad Izraelis atkeršijo penktadienį, kai Irano žiniasklaida pranešė apie sprogimus Isfahano provincijoje.

„Tai, kas nutiko praėjusią naktį, nebuvo išpuolis“, – NBC News vėliau pakomentavo Irano užsienio reikalų ministras Hosseinas Amiras-Abdollahianas.

„Buvo paleisti du ar trys orlaiviai, kurie buvo tokio lygio, kaip tie, kuriais mūsų vaikai naudojasi kaip žaislais“, – pridūrė jis.

„Kol Izraelio režimo vardu nebus vykdoma naujų išdaigų, prieštaraujančių Irano interesams, mes niekaip nereaguosime“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Keista,

kad JAV tiek laiko naudojasi tautu ir net rasiu nevieningumu! Kas jau kas,o arabai svetur tikrai vieningi! O namie - vergauja doleriui ir zudosi jankio nurodymu...

Anonimas

Iranas paleido keleta raketu, zydai ir apsisiko. Jei iranas nutartu rimtai smogt, butu zydams hana iskart. Bet matau kad zydai patys nori but sunaikinti, raunasi ir raunasi, na ka gi, tebunie

Pakrante

Iranas greit prisizais,dabar niekas nenori eskalacijos,ruskiu fantazijos greitai pasibaigs,čia laiko klausimas !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS