Irano prezidentas žada griežtesnį atsaką į bet kokį neapgalvotą Izraelio žingsnį | Diena.lt

IRANO PREZIDENTAS ŽADA GRIEŽTESNĮ ATSAKĄ Į BET KOKĮ NEAPGALVOTĄ IZRAELIO ŽINGSNĮ

  • 16

Irano prezidentas Ebrahimas Raisi (Ebrahimas Raisis) sekmadienį perspėjo Izraelį ir jo sąjungininkus dėl bet kokių neapgalvotų veiksmų po Teherano dronų ir raketų atakos, kuri buvo atsakas už mirtiną smūgį jo konsulatui Damaske.

Iranas pirmą kartą surengė tiesioginę ataką prieš Izraelio teritoriją, taip smarkiai paaštrindamas ilgai besitęsiantį netiesioginį konfliktą tarp regiono priešų ir sukeldamas baimę, kad gali kilti platesnio masto konfliktas, tęsiantis Izraelio ir „Hamas“ kovotojų karui Gazos Ruože.

Teheranas ne kartą grasino atkeršyti Izraeliui už balandžio 1-osios mirtiną oro smūgį Irano konsulato pastatui Damaske, o Vašingtonas pastarosiomis dienomis įspėjo, kad atsako grėsmė reali.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad Iranui į šalį paleidus daugiau nei 300 dronų ir raketų buvo sužeista 12 žmonių

Tačiau, padedant Jungtinėms Valstijoms, Jordanijai ir kitoms sąjungininkėms, beveik visi dronai ir raketos buvo perimti prieš jiems pasiekiant Izraelį.

Izraelio kariuomenės atstovas spaudai Danielis Hagari (Danielis Hagaris) pranešė, kad Irano ataka prieš Izraelį naudojant šimtus dronų ir raketų buvo sužlugdyta, perėmus 99 proc. jų.

Nors 170 dronų ir 30 sparnuotųjų raketų buvo numuštos nepasiekusios Izraelio, kelios iš 110 balistinių raketų pasiekė šalį, pranešė Izraelio kariuomenė.

Tarp sužeistųjų buvo 12-metė mergaitė, sakė ją priėmęs medicinos centras. Ji buvo sužeista netoli Arado Izraelio pietuose ir paguldyta į reanimaciją.

„Jei sionistinis režimas [Izraelis] ar jo rėmėjai elgsis neapgalvotai, jie sulauks ryžtingo ir daug griežtesnio atsako“, – sakoma E. Raisi pareiškime.

Daug šalių pasmerkė išpuolį, o Jungtinių Tautų Saugumo Taryba vėliau sekmadienį surengs nepaprastąjį posėdį dėl to, ką pavadino rimta eskalacija.

Išpuolis taip pat buvo įvykdytas tuo metu, kai naujausias bandymas pasiekti paliaubas per karą Gazos Ruože žlugo – Izraelis apkaltino palestiniečių kovotojų grupuotę „Hamas“ atmetus pasiūlymą dėl paliaubų.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Cha

Dukart apsišiko musliai ,nesugeba absoliučiai nieko :) juokdariai su senių šalčių chalatais:)

Labai teisingai

Iranas pasielgė atakuodamas žydų okupantus ir teroristus, šaunuoliai nes žydų teroristai visai suįžūlėjo pražudę apie 40.000 tūkstančių nekaltų žmonių moterų ir vaikų

Tam rūtenis

Klausyk tu vatini buožgalvi neišnešiotas savo motinos aborto liekana pampersus pasikeisk nes matosi kad myžalai visai smegenis užspaudė todėl ir rašliavoji visokius nesamoningus žodžiu kratinius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS