Ispaniją užklupo liūtys: du žmonės žuvo, trys dingo | Diena.lt

ISPANIJĄ UŽKLUPO LIŪTYS: DU ŽMONĖS ŽUVO, TRYS DINGO

  • 1

Ispaniją pirmadienį užklupus smarkioms liūtims ir kilus staigiems potvyniams, dėl kurių buvo uždarytos Madrido metro ir greitojo geležinkelio linijos, du žmonės žuvo, o trys dingo.

Savaitgalį praūžusi audra paveikė beveik visą šalį, o smarkiausios liūtys sekmadienį užfiksuotos Kadiso, Taragonos ir Kasteljono pakrantės provincijose, pranešė valstybinė meteorologijos tarnyba „Aemet“.

Toledo provincijoje dėl audros žuvo du žmonės, pranešė Kastilijos-La Mančos regioninės valdžios pirmininkas, tačiau nepateikė išsamesnės informacijos.

Ispanijos žiniasklaida pranešė, kad policija rado negyvą vyrą, kurį bandyta išgelbėti kelyje netoli Bargaso miesto, o kitas vyras mirė, kai gelbėtojai bandė jį pasiekti Kasarubijos del Montė mieste.

Gelbėjimo tarnybos ieško vyro, kuris dingo po to, kai anksti pirmadienį į vakarus nuo Madrido esančioje Aldea del Fresno kaimo vietovėje patvinusi upė nuplovė jo automobilį, visuomeninei televizijai RTVE sakė Madrido gelbėjimo tarnybų atstovas Javieras Chivite (Chavjeras Čivitas).

Jis pridūrė, kad pirmadienį ugniagesiai ant medžio rado jo 10 metų sūnų, kuris taip pat buvo automobilyje ir iš pradžių buvo laikomas dingusiu. Anksčiau gelbėjimo tarnybos išgelbėjo berniuko motiną ir seserį. J. Chivite sakė, kad automobilio ieškoma upėje.

Policija taip pat ieško 83 metų vyro, kurį potvynis nuplovė Vilamantos mieste, ir moters, dingusios be žinios Valmochado mieste Tolede, pranešė vietos gelbėjimo tarnybos.

Pirmadienio rytą Madride dėl potvynio, kurį sukėlė smarkios nakties liūtys, buvo uždarytos kelios metro linijos.

Sekmadienį Madrido regiono gyventojai gavo ekstremalios situacijos žinutę su garsiniu signalu, raginančią nesinaudoti transporto priemonėmis ir likti namuose. Tai buvo pirmas kartas, kai valdžios institucijos pasinaudojo šia perspėjimo mobiliuoju telefonu sistema.

Buvo uždaryti keli teatrai, o sekmadienio futbolo rungtynės tarp Madrido „Atletico“ ir Sevilijos klubų buvo sustabdytos.

Sekmadienį uždarytos greitojo geležinkelio linijos tarp Madrido, pietvakarinio Andalūzijos ir rytinio Valensijos regionų pirmadienį vėl pradėjo veikti, nors kai kuriuose ruožuose traukiniai važiavo mažesniu greičiu, pranešė geležinkelio operatorius „Renfe“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pakrante

Čia ladzbergis kaltas ir jo anūkas !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS