Ispanijoje dėl naujametinio seksualinio išpuolio suimti keturi vyrai | Diena.lt

ISPANIJOJE DĖL NAUJAMETINIO SEKSUALINIO IŠPUOLIO SUIMTI KETURI VYRAI

  • 4

Ispanijos policija sekmadienį pranešė, jog šalyje dėl Naujųjų metų išvakarėse įvykdyto seksualinio išpuolio buvo suimti keturi vyrai. Šis incidentas priminė apie 2016 metais Pamplonoje per bulių bėgimą įvykdytą grupinį išžaginimą, šalyje sukėlusį didžiulę pasipiktinimo bangą.

Civilinė gvardija rytiniame Alikantės mieste pranešė, kad dėl šio incidento buvo suimti keturi vyrai iš Ekvadoro. Jie buvo sulaikyti pirmąją Naujųjų metų dieną po to, kai Kaljosos d'en Sarijos kaime viename rūsyje buvo rasta pusnuogė devyniolikmetė.

Mergina buvo girta ir negalėjo nurodyti, kur gyvena, praneša policija. Jos duomenimis, ketveriukė išvakarėse vakarojo su šia mergina.

Pareigūnų teigimu, vienas iš įtariamųjų – 22 metų – jau anksčiau buvo baustas už seksualinį išpuolį. Taip pat spalį dėl jo veiksmų pasiskundė dar kita moteris.

Ispanijos žiniasklaida skelbia, kad keturi vyrai filmavo išpuolį prieš devyniolikmetę, kas priminė 2016 metų išpuolį Pamplonoje, kuomet vadinamoji „vilkų gaujos“ byla sukėlė didžiulę pasipiktinimo audrą, nes penki vyrai galiausiai buvo nuteisti devyneriems metams kalėjimo dėl seksualinio smurto, bet ne dėl išžaginimo.

Toks sprendimas paskatino masinius protestus, kas tapo „#MeToo“ judėjimo ekvivalentu Ispanijoje. Aukos kaltino „patriarchalinę“ teismų sistemą, kuri yra per daug tolerantiškai žiūrinčią į plačiai paplitusį seksualinį smurtą.

Naujoji socialistų vyriausybė liepą, netrukus po to, kai pradėjo dirbti, pažadėjo pagal Švedijos modelį parengti reformą, kuriose būtų aiškiai nurodyta, kad aiškaus sutikimo lytiniams santykiams nebuvimas būtų prilyginamas išžaginimui, net jei nėra smurto grėsmės.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kauniete miau

tik kekshe ir gali smerkti auka near biauresnio padaro .negu boba su pa---tais ..ta kauniete"" reikia imesti I narva tarp juodabambiu

Anonimas

Greit Europoje seksui iš valstybės reikės nusipirkti vienkartinius leidimus. Įdomu tik, kiek tai kainuos ?

patarciau kaunietei

geriau panastyt apie nusikaltimu aukas, o ne smerkt. Nebent pati net nesi kauniete, o tik nusikalteliu uztareja nezinia is kur Kaune atsiradusi. Tikra moteris niekuomet nesmerks kitos, tapusios auka, juolab net nezinodama ivykio aplinkybiu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS