Per išpuolį Kabulo centre sužeisti šeši žmonės | Diena.lt

PER IŠPUOLĮ KABULO CENTRE SUŽEISTI ŠEŠI ŽMONĖS

  • 0

Mažiausiai šeši žmonės, tarp jų trys moterys, buvo sužeisti šeštadienį per sprogdinimą ir ginkluotų kovotojų ataką prie Afganistano ryšių ir informacijos ministerijos pastato Kabulo centre, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

"Sužeistieji buvo atvežti į ligoninę", - per "Twitter" parašė SAM atstovas Wahidullah Mayaras (Vahidula Majaras).

Anksčiau afganų televizija "Tolo News" informavo, kad netoli daugiaaukščio Ryšių ministerijos pastato, laikomo aukščiausiu Kabule, apie 11 val. 30 min. vietos (10 val. Lietuvos) laiku driokstelėjo sprogimas.

Tuo metu Vidaus reikalų ministerijos atstovas Nasratas Rahimi (Nasratas Rahimis) savo "Twitter" žinutėje nurodė, kad išpuolį surengė trys kovotojai, iš kurių du buvo nukauti.

"Tolo News" duomenimis, saugumo pajėgos, apsupusios išpuolio vietą, tebėra įsitraukusios į susišaudymą su kovotojais.

Policija informavo sugebėjusi evakuoti beveik visus iš 2 000 ministerijos darbuotojų, o likusiems pastate pavojus negresia. Taip pat buvo evakuoti greta ministerijos esantys pastatai.

Vis dėlto Talibano atstovas Zabihullah Mujahidu (Zabihula Mudžahidu) savo pranešime rašo, kad jo judėjimas, ne kartą surengęs pražūtingų išpuolių Afganistano sostinėje, niekaip nesusijęs su pastarąja ataka.

Kabule pražūtingų išpuolių taip pat ne kartą yra surengusi džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ vietos grupuotė.

Šią savaitę Kataro sostinėje Dohoje turėjo įvykti Talibano ir atstovų iš viso Afganistano susitikimas, tačiau konferencija paskutinę minutę žlugo dėl nesutarimų, kas joje turėtų dalyvauti.

Talibanas šiuo metu kontroliuoja ar turi įtakos maždaug pusėje Afganistano teritorijos. Jungtinių Tautų duomenimis, tęsiantis kraujo liejimui ten pernai žuvo 3 804 civiliai. 

Talibų atstovai atskirai veda derybas su Jungtinėmis Valstijomis, kurios siekia taikos susitarimo su kovotojais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS