Išsiveržęs Islandijos ugnikalnis toliau rimsta | Diena.lt

IŠSIVERŽĘS ISLANDIJOS UGNIKALNIS TOLIAU RIMSTA

Praėjus kelioms dienoms po ugnikalnio išsiveržimo Islandijoje, jo aktyvumas sumažėjo – į paviršių nebesiveržia lava. Dėl to civilinės saugos agentūra sumažino pavojaus lygį.

Jau ketvirtadienį mokslininkai, apskridę teritoriją, pranešė, kad erupcijos aktyvumo nesimato ir kad lavos srautai iš kraterio, atrodo, liovėsi. Vulkanologas Ármannas Höskuldssonas transliuotojui RÚV sakė, kad, jo manymu, išsiveržimas baigėsi. Vis dėlto Islandijos meteorologijos tarnyba mano, kad kol kas anksti išsiveržimą skelbti baigtu.

Ugnikalnio išsiveržimas vėlų pirmadienio vakarą prasidėjo Reykjanes pusiasalyje į pietvakarius nuo sostinės Reikjaviko. Tai buvo ketvirtasis išsiveržimas pusiasalyje per trejus metus. Lava liejosi iš kelių kilometrų ilgio plyšio.

Per savaitę išsiveržimo intensyvumas vis mažėjo. Evakuoto Grindaviko kaimo gyventojams nuo ketvirtadienio bent jau dienos metu buvo leista grįžti į savo namus. Ar jie galės grįžti visam laikui ir kada, kol kas neaišku.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tik

idomu kaip Trumpas budams valdzioje norejo nupirkt is danu sia sala dargi ru vadimas is majamio apie tai nekalba kai iki siol visos temos ir fantastynes jau issemtos ???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS