Italijoje per dvi eismo nelaimes žuvo 16 darbininkų iš užsienio | Diena.lt

ITALIJOJE PER DVI EISMO NELAIMES ŽUVO 16 DARBININKŲ IŠ UŽSIENIO

  • 0

Pietų Italijoje per dvi atskiras eismo nelaimes, įvykusias mažiau nei dviejų parų skirtumu, žuvo 16 žemės ūkio darbininkų iš užsienio.

Tai paskatino vyriausybę imtis priemonių dėl sunkių sąlygų, kuriomis derliaus nuėmimo laikotarpiu gyvena pomidorų rinkėjai.

Avi avarijos įvyko šalia Fodžos miesto Apulijos regione.

Per pirmąją eismo nelaimę, įvykusią pirmadienį, žuvo 12 žmonių, pranešė Italijos priešgaisrinės saugos tarnyba. Visos aukos – ne Europos Sąjungos valstybių piliečiai. 

Italijos žiniasklaida pranešė, kad darbininkus vežęs mikroautobusas kaktomuša susidūrė su sunkvežimiu, gabenusiu nuskintus pomidorus. Šie žmonės po sunkios darbo dienos važiavo į savo laikinas pašiūres.

Šeštadienį keturi ūkio darbininkai iš Afrikos žuvo ir dar keturi buvo sunkiai sužeisti per kitą avariją, kurios metu juos vežusi mašina taip pat susidūrė su pomidorus gabenusiu sunkvežimiu.

Kiekvieną vasarą tūkstančiai darbininkų iš Europos ir Azijos svilinant saulei šiame regione skina pomidorus.

Nors dauguma Italijos laukuose dirbančių užsieniečių turi reikiamus dokumentus, daugelis jų negauna įstatymų nustatyto atlyginimo ir išmokų, be to, neretai gyvena itin varganomis sąlygomis ir tampa nusikaltėlių taikiniais. 

GALERIJA

  • Italijoje per dvi eismo nelaimes žuvo 16 darbininkų iš užsienio
  • Italijoje per dvi eismo nelaimes žuvo 16 darbininkų iš užsienio
  • Italijoje per dvi eismo nelaimes žuvo 16 darbininkų iš užsienio
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS