Izraelietis gavo baudą už nusišlapinimą prie Aušvico memorialo | Diena.lt

IZRAELIETIS GAVO BAUDĄ UŽ NUSIŠLAPINIMĄ PRIE AUŠVICO MEMORIALO

  • 1

Lenkijos teismas skyrė baudą vienam izraeliečiui, kuris pripažino nusišlapinęs ant memorialo buvusios nacių Aušvico-Birkenau mirties stovyklos vietoje, antradienį naujienų agentūrai AFP sakė teismo atstovė.

19-metis Zeevas K. minėtą veiksmą atliko kovo pabaigoje. Tą pačią dieną jis buvo areštuotas, bet pripažino savo kaltę ir buvo paleistas.

„Teismas pripažino kaltinamojo kaltę pagal kaltinimus ir skyrė 5 tūkst. zlotų (1 160 eurų) baudą“, – sakė Daria Pichorz (Darija Pichož) iš Krokuvos rajono teismo.

Pasak jos, apygardos teismui Osvencime, kur buvo Aušvico stovykla, skelbiant verdiktą Zeevas K. nedalyvavo, tačiau sutiko sumokėti baudą.

Aktą, dėl kurio jis buvo nubaustas, matė muziejaus gidas ir dar keli žmonės. Minimas memorialas yra tarp dviejų krematoriumų griuvėsių.

Aušvico-Birkenau mirties stovyklą nacių Vokietija įkūrė per Antrąjį pasaulinį karą okupavusi Lenkiją. Stovykla tapo nacių Vokietijos vykdyto Europos žydų genocido simboliu; joje nuo 1940-ųjų iki 1945-ųjų buvo išžudyta milijonas žydų.

Šio stovykloje taip pat buvo nužudyta daugiau kaip 100 tūkst. kitų žmonių, įskaitant lenkus, romus, sovietų karo belaisvius ir pasipriešinimo naciams dalyvius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Makas

Stai kaip jiems brangi atmintis...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS