Izraelio policininkai Jeruzalėje nušovė juos su peiliu puolusį arabą | Diena.lt

IZRAELIO POLICININKAI JERUZALĖJE NUŠOVĖ JUOS SU PEILIU PUOLUSĮ ARABĄ

  • 2

Penktadienį Jeruzalės centre policininkai nušovė juos su peiliu puolusį Izraelio arabą. Tai pranešė Izraelio policijos spaudos tarnyba.

„Užpuolikas priėjo prie grupės policininkų ir mėgino durti vienam iš jų peiliu, - sakoma pranešime. - Pareigūnai paleido ugnį, įtariamasis buvo neutralizuotas“.

Kaip informavo laikraštis „Haaretz“, policininkus užpuolė Izraelio šiaurėje esančio arabų miesto Umm al Fahmo 30 metų gyventojas. Leidinio duomenimis, jis mirė nuo patirtų žaizdų.

Padėtis izraeliečių ir palestiniečių konfrontacijos zonoje susikomplikavo 2015 metų rugsėjo mėnesį. Per šį laiką palestiniečiai, naudodami šaltuosius ir šaunamuosius ginklus, sprogstamuosius įtaisus, taip pat automobilius, surengė Izraelyje ir Vakarų Krante daugiau kaip 300 išpuolių, kurie pareikalavo daugiau kaip 50 izraeliečių ir kelių užsieniečių gyvybių, dar apie 500 žmonių buvo sužeista.

Situacija dar labiau pablogėjo, kai 2017 metų gruodį JAV prezidentas Donaldas Trumpas pripažino Jeruzalę Izraelio sostine, o šių metų gegužės 14 d. Amerikos ambasada buvo perkelta į šį miestą.

Jeruzalės statusas - viena opiausių palestiniečių ir izraeliečių konflikto problemų. Izraeliečiai užėmė rytinę miesto dalį per 1967 metų karą. Jie tvirtina, kad Jeruzalė yra „vienintelė ir nedaloma“ Izraelio sostinė. Savo ruožtu palestiniečiai nori padaryti rytinę miesto dalį savo valstybės sostine.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

negi

jis toks durnas kad soktu pries ginkluota zyda o nusove nes niekas nieko nemate o ka norejo ta pasake....tai sionistai kur visi kiti gojai kuriuos privalo zudyti ......

...

Žydai - žudikai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS