Izraelis: 20 gyvybių pareikalavusią ataką surengė ginkluoti palestiniečiai | Diena.lt

IZRAELIS: 20 GYVYBIŲ PAREIKALAVUSIĄ ATAKĄ SURENGĖ GINKLUOTI PALESTINIEČIAI

  • 4

Izraelio kariuomenė penktadienį pareiškė, kad tai ginkluoti palestiniečiai apšaudė civilius gyventojus netoli pagalbos skirstymo punkto karo nuniokoto Gazos Ruožo šiaurėje, ir atmetė „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos teiginius, esą tai padarė izraeliečiai kariai.

Per išpuolį žuvo 20 žmonių ir dar 155 buvo sužeisti.

„Ginkluoti palestiniečiai ketvirtadienį Gazoje pradėjo šaudyti, kol Gazos civiliai gyventojai laukė atvykstančio pagalbos konvojaus“, o paskui „toliau šaudė, kai Gazos gyventojų minia pradėjo plėšti sunkvežimius“, sakoma kariuomenės pareiškime.

„Hamas“ tvirtina, kad ataka surengta vėlai ketvirtadienį netoli Kuveito žiedinės sankryžos, kur pastarosiomis savaitėmis šiaurinėje Gazos dalyje dalijama pagalba.

Sveikatos apsaugos ministerija tvirtina, kad Izraelis apšaudė ten pagalbos laukiančią žmonių grupę.

Gazos Ruožo šiaurėje esančios ligoninės skubios pagalbos tarnybos direktorius Mohammedas Ghurabas (Mohamedas Gurabas) naujienų agentūrai AFP sakė, kad Izraelio pajėgos tiesiogiai šaudė į žmones, laukusius maisto sunkvežimio.

Įvykio vietoje buvęs AFP žurnalistas matė kelis kūnus ir pašautus žmones.

Izraelio kariuomenė jau anksčiau paneigė, kad šaudė į minią.

Pareiškime kariuomenė pareiškė, kad pranešimai yra melagingi, ir pridūrė, kad ji vertina įvykį „su tokiu kruopštumu, kokio jis nusipelno“.

Jungtinės Tautos teigia, kad ketvirtadaliui iš 2,3 mln. Gazos Ruožo gyventojų gresia badas, daugelis jų gyvena izoliuotoje šiaurinėje dalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nuomonė

Žydai , kaip visada, meluoja. Žydas iš principo negali nemeluoti.

Fuij

Šlykštūs melagiai

Ale

Ilgai su tais skarmaluotais tamposi žideros
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS