Izraelis paviešino kraupius „Hamas“ išpuolio vaizdus: gyrėsi, kaip žydus žudė plikomis rankomis | Diena.lt

IZRAELIS PAVIEŠINO KRAUPIUS „HAMAS“ IŠPUOLIO VAIZDUS: GYRĖSI, KAIP ŽYDUS ŽUDĖ PLIKOMIS RANKOMIS

  • 2

Pirmadienį Izraelio karinės bazės auditorijoje, Tel Avive, grupei užsienio žurnalistų buvo parodytas 43 minučių trukmės vaizdo įrašas ir nuotraukos, kurios, pasak Izraelio gynybos pajėgų (IDF), buvo padarytos spalio 7 dieną, kai „Hamas“ surengė išpuolį prieš Izraelį, skelbia „CBS News“.

IDF teigė surinkę vaizdus iš „Hamas“ teroristų nešiojamų vaizdo registratorių, aukų automobilių kamerų, mobiliųjų telefonų bei apsaugos kamerų.

Vaizdo medžiagos žurnalistams nebuvo galima įrašyti ar fotografuoti.

Kaip pranešė „CBS News“ žurnalistė Roxana Saberi, viename iš vaizdo įrašų užfiksuota, kaip „Hamas“ teroristai metė granatą į, atrodo, namuose esančią slėptuvę, taip nužudydami vyrą, nespėjusį užtrenkti durų.

Kitame klipe žuvusio vyro mažamečiai sūnūs šaukėsi mamos, o vienas užpuolikas iš šaldytuvo ištraukė kokakolą ir neskubėdamas ją gurkšnojo. Jaunesnysis brolis sakė, kad nemato viena akimi ir klausė: „Kodėl aš gyvas?“

Vaizduose iš muzikos festivalio „Hamas“ kovotojai šaudė į po automobiliais besislepiančius žmones. Paskui juos sumetė į krūvą pikapo gale.

IDF taip pat pasidalino mobilaus telefono skambučio įrašu. Jame – „Hamas“ teroristo skambutis savo tėvams. Vyras gyrėsi, jog nužudė dešimt žydų plikomis rankomis rankomis.

„Prašau, didžiuokitės manimi“, – prašė vyras.

Per peržiūrą dauguma žurnalistų sėdėjo tylėdami. Kai kurie žiūrėjo į vaizdo įrašus pro pirštus. Bent vienas verkė.

Reddit. com nuotr.

Viename iš vaizdo įrašų, pasak „New York Post“, rodoma, kaip „Hamas“ teroristai, persirengę IDF kareiviais, šaudo automobiliu važiuojančius žmones.

Kitame – užfiksuotas „Hamas“ grupės nario pripažinimas, kad jie tapo gyvuliais, nes vykdė įsakymus žudyti ir terorizuoti žmones visame Izraelyje.

Vyras teigė žinąs, kad islamas draudžia žudyti moteris, vaikus ir senjorus, tačiau paaiškino, kad jam ir kitiems buvo liepta į tai nekreipti dėmesio ir nušauti visus, kurie buvo namuose.

Anot „The Jersusalem Post“, IDF nusprendė parodyti filmuotą medžiagą tam, kad panaikintų abejones dėl „Hamas“ žudymo mastų ir žiaurumo.

Kai kurie žurnalistai skeptiškai žiūrėjo į vaizdo įrašus, sakydami, kad medžiaga nebūtinai gali būti autentiška.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o kodel

nerodo kai izraelis tasko Palestiniecius,Meceteje ,ligonineje ir kitur ,matyt suka savo uzpakali nuo atsakomubrs žmogisumui nuo 1947 metu 'valydami' Palestinos žemes .

Eh

Lengva juos dergti kai visas pasaulis žydu pusei ir ką padaro žydai į dienos šviesa neišlenda. Blogis taip elgtis su žmonėmis kaip elgesi hamas. Bet klausimas kodėl jie taip elgesi turėtu būti užduodamas,o ne kaip jie elgesi. :(

SUSIJUSIOS NAUJIENOS