JAV mirė sulaikyta septynerių metų mergaitė iš Gvatemalos | Diena.lt

JAV MIRĖ SULAIKYTA SEPTYNERIŲ METŲ MERGAITĖ IŠ GVATEMALOS

  • 4

Jungtinėse Valstijose mirė septynerių metų mergaitė iš Gvatemalos, kurią JAV pasienio policija sulaikė Naujosios Meksikos valstijoje, ketvirtadienį pranešė laikraštis „The Washington Post“.

Mergaitė, kuri nelegaliai kirto sieną su savo tėvu ir dešimtimis kitų žmonių, mirė nuo „dehidratacijos ir šoko“, rašė laikraštis, remdamasis JAV muitinės ir sienų apsaugos tarnyba (CBP).

Vaikas, pasak CBP, „kaip kalbama, nevalgė ir negėrė vandens kelias dienas“. Per aštuonias valandas po sulaikymo mergaitei prasidėjo priepuoliai, ji buvo nuskraidinta į ligoninę ir ten mirė, rašė „The Washington Post“.

JAV lyderis Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) griežtą imigracijos politiką yra padaręs svarbiausiu savo prezidentavimo klausimu. Pasipiktinę kritikai kaltina jį demonizuojant migrantus politiniais tikslais.

Prezidentas pažadėjo pastatyti sieną prie valstybinės sienos su Meksika, dislokavo ten tūkstančius JAV karių ir pagal „nulinės tolerancijos“ nelegaliai migracijai politiką nuo tėvų atskyrė daugiau kaip 2 tūkst. migrantų vaikų.

Gairės: JAV, JAV siena, mergaitė
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Papuasams buvo pasakyta, kad nelistu i JAV teritorija. Dabar tegul save kaltina.

tadas

na bent sita nesidaugins.

...

Tėvų tai ATSAKOMYBĖ vaikus kažkur tįst.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS