JAV slaptoji tarnyba: į Baltųjų rūmų vartus įsirėžė automobilis | Diena.lt

JAV SLAPTOJI TARNYBA: Į BALTŲJŲ RŪMŲ VARTUS ĮSIRĖŽĖ AUTOMOBILIS

  • 0

JAV slaptosios tarnybos pareigūnai pirmadienį netoli Baltųjų rūmų sulaikė asmenį, jo transporto priemonei atsitrenkus į išorinius prezidento rūmų komplekso vartus, sakoma agentūros pranešime.

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) incidento metu buvo išvykęs, o saugumo pareigūnai nesakė, ar tai buvo eismo įvykis, ar išpuolis.

„Prieš pat 18 val. (antradienį 1 val. Lietuvos) laiku automobilis atsitrenkė į išorinius Baltųjų rūmų komplekso vartus. Vairuotojas buvo sulaikytas, mes tiriame avarijos priežastį ir pobūdį“, – socialiniame tinkle „X“ sakė JAV slaptosios tarnybos atstovas Anthony Guglielmi (Entonis Guljelmis).

Kadangi A. Guglielmi sakė, kad 15-ojoje gatvėje ir Pensilvanijos aveniu galima tikėtis eismo padarinių, avarija greičiausiai įvyko komplekso šiaurės rytų pusėje.

Pastaraisiais metais ne kartą bandyta įsibrauti į Baltųjų rūmų teritoriją, todėl 2020 metais buvo nuspręsta pastatyti aukštesnę ir tvirtesnę metalinę tvorą aplink visą kompleksą.

2017 metais vyras, perlipęs Baltųjų rūmų tvorą, daugiau nei 16 minučių vaikščiojo po teritoriją, kol buvo sulaikytas. Per tą incidentą tuometinis prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) buvo Baltuosiuose rūmuose.

2014 metais Barackui Obamai (Barakui Obamai) einant prezidento pareigas psichologinių problemų turintis kariuomenės veteranas peršoko Baltųjų rūmų tvorą, perbėgo pievą ir įėjo į pastatą kišenėje turėdamas peilį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS