JK policija ieško iš kalėjimo pabėgusio buvusio kario, kaltinamo terorizmu | Diena.lt

JK POLICIJA IEŠKO IŠ KALĖJIMO PABĖGUSIO BUVUSIO KARIO, KALTINAMO TERORIZMU

  • 0

Britų policija ketvirtadienį visoje šalyje ieško buvusio kario, kurio laukia teismas dėl kaltinimų terorizmu ir kuris pabėgo iš kalėjimo Londone.

Įspėjimai dėl Danielio Abedo Khalife'o (Danielio Abedo Chalifo) taip pat paskelbti Jungtinės Karalystės uostams bei oro uostams.

Opozicijos politikai pareikalavo paaiškinti, kaip šiam kaltinamajam pavyko pasprukti iš vidutinio režimo Vondsverto kalėjimo ir kodėl jis nebuvo laikomas griežčiausio režimo kalinimo įstaigoje.

21 metų D. A. Khalife'as kaltinamas tuo, kad padėjo netikrų bombų vienoje karinėje bazėje ir pažeidė JK įstatymą dėl valstybės paslapčių rinkdamas informaciją, galinčią praversti priešui.

Po to, kai anksčiau šiais metais buvo sulaikytas, jis buvo pašalintas iš britų kariuomenės. Kaltinimus neigiančio D. A. Khalife'as teismo procesas turi prasidėti lapkritį.

D. A. Khalife'as vilkėjo virtuvės darbuotojo uniformą – baltus marškinėlius ir raudonas languotas kelnes – kai pabėgo iš perpildyto Viktorijos laikų kalėjimo Londono pietuose, pranešė policija.

Opozicijos politikai šį pabėgimą susiejo su ne vienus metus vykdomu taupymu valdant Konservatorių partijai, valdžioje esančiai nuo 2010-ųjų. Daug JK kalėjimų, įskaitant Vondsvertą, yra perpildyti, juose trūksta darbuotojų.

Mokslo, inovacijų ir technologijų sekretorė Michelle Donelan (Mišel Donelan) stengėsi patikinti britus, kad pabėgimai iš kalėjimų yra itin reti.

„Tai jokia epidemija ar kas nors panašaus. Tai pavienis incidentas“, – transliuotojui ITV sakė ji.

Tačiau baudžiamojo teisingumo ekspertas Ianas Achesonas (Ijanas Ačesonas), buvęs apsaugos Vondsverto kalėjime vadovas, pareiškė, kad D. A. Khalife'o pabėgimas geriausiu atveju yra katastrofiška sistemos nesėkmė.

„Tai nepaprasta gėda kalėjimų tarnybai, bet nėra visiškai netikėta turint galvoje tai, ką žinome apie dabartinę padėtį Vondsverte“, – sakė jis transliuotojui BBC.

I. Achesonas padėtį Vondsverte, kaip ir daugelyje kitų šalies svarbiausių kalėjimų, palygino su laisvuoju kritimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS