JT: į šiaurinę Gazos Ruožo dalį pagalbą pristatė 61 sunkvežimis | Diena.lt

JT: Į ŠIAURINĘ GAZOS RUOŽO DALĮ PAGALBĄ PRISTATĖ 61 SUNKVEŽIMIS

  • 0

Jungtinės Tautos šeštadienį pranešė, kad į šiaurinę Gazos Ruožo dalį atvyko 61 sunkvežimis, gabenantis medikamentus, maistą ir vandenį.

Dar 200 sunkvežimių į apsiaustą anklavą buvo išsiųsti iš Izraelio Nicanos kaimo, teigiama Jungtinių Tautų Humanitarinių reikalų koordinavimo biuro (OCHA) pranešime. Nurodoma, kad 187 iš jų iki ankstyvo vakaro vietos laiku pervažiavo sieną.

Vienuolika greitosios pagalbos automobilių, trys autobusai ir bortinė platforma buvo pristatyti į al Šifos ligoninę, kurioje pastarosiomis dienomis intensyviai padedama evakuoti žmones, sakoma pareiškime.

„Kuo ilgiau truks pertrauka, tuo daugiau pagalbos humanitarinės agentūros galės siųsti į Gazos ruožą ir per jį“, – pridūrė ji ir padėkojo Palestiniečių ir Egipto Raudonojo pusmėnulio grupėms.

Dieną prieš tai, kai tarp Izraelio ir „Hamas“ prasidėjo laikinos paliaubos, siekiant palengvinti apsikeitimą įkaitais ir kaliniais, JT duomenimis, į Gazos Ruožą pagalbą pristatė 137 sunkvežimiai.

„Džiaugiamės, kad šiandien paleista daugiau įkaitų, ir dar kartą raginame nedelsiant ir besąlygiškai paleisti visus įkaitus, – teigė OCHA. – Ir tikimės, kad paleidus daugiau palestiniečių kalinių palengvės jų šeimoms ir artimiesiems.“

Tikimasi, kad per keturių dienų paliaubas „Hamas“ išlaisvins 50 žydų įkaitų mainais į 150 palestiniečių kalinių pagal susitarimą, kuriam tarpininkavo Kataras, Egiptas ir Jungtinės Valstijos.

„Hamas“ kovotojai įkaitus pagrobė spalio 7 dieną, kai jie įsiveržė per Gazos sieną su Izraeliu, nužudydami apie 1,2 tūkst. žmonių, remiantis žydų valstybės pateiktais skaičiais.

Atsakydamas į šią daugiausiai aukų pareikalavusią ataką per šalies istoriją, Izraelis pradėjo oro, artilerijos ir karinį jūros puolimą, kad sunaikintų „Hamas“. „Hamas“ vyriausybės Gazoje duomenimis, ten žuvo apie 15 tūkst. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS