JT: nuo balandžio vidurio Sudano viduje perkelta daugiau kaip 700 tūkst. asmenų | Diena.lt

JT: NUO BALANDŽIO VIDURIO SUDANO VIDUJE PERKELTA DAUGIAU KAIP 700 TŪKST. ASMENŲ

Jungtinės Tautos antradienį pranešė, kad dėl įnirtingų kovų Sudane nuo balandžio vidurio šalies viduje buvo perkelta 700 000 žmonių, ir pridūrė, kad per savaitę šis skaičius padvigubėjo.

Sudane kilo chaosas, kai balandžio 15-ąją prasidėjo kariuomenės vado Abdel Fattaho al Burhano (Abdel Fataho Burhano) ir sukarintoms greitojo palaikymo pajėgoms (RSF) vadovaujančio Mohamedo Hamdano Daglo pajėgų susirėmimai. Žuvo mažiausiai 750 žmonių.

„Šiuo metu dėl balandžio 15 dieną prasidėjusių kovų šalies viduje yra perkelta daugiau kaip 700 000 žmonių, – sakė Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) atstovas Paulas Dillionas (Polas Dilonas). – Praėjusį antradienį šis skaičius siekė 340 000.“

Dar prieš prasidedant kovoms Sudane buvo užregistruota 3,7 mln. šalies viduje perkeltųjų asmenų, nurodė P. Dillonas.

Nuo konflikto pradžios iš šalies pabėgo dar 150 000 žmonių, rodo pirmadienį JT pabėgėlių agentūros paskelbti duomenys.

Per naujausias derybas dėl paliaubų Saudo Arabijoje nebuvo pasiekta jokios pažangos, o vienas Saudo Arabijos diplomatas teigė, kad abi pusės mano, jog yra pajėgios laimėti mūšį.

„Daugelis perkeltųjų asmenų glaudžiasi pas giminaičius, o kiti renkasi mokyklose, mečetėse ir viešuosiuose pastatuose“, – sakė P. Dillonas.

Jis sakė, kad TMO supranta spaudimą, kurį patiria priimančiosios bendruomenės, „ir taip kenčiančios nuo daugiau nei tris savaites trunkančių kovų padarinių“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

....juodieji zmones kurie Nieko ! nesukure!!! tik ---naudoja ir naikina, Vieshpaties Dievo sutverimai ,,bet !!! smegenu---NERASTA,...Nenaudingi ZEMES gyventojai.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS