Kariuomenė: JAV Jemene įvykdė antskrydžius | Diena.lt

KARIUOMENĖ: JAV JEMENE ĮVYKDĖ ANTSKRYDŽIUS

Amerikiečių pajėgos sekmadienį Jemene įvykdė antskrydžius, kurių metu smogta penkioms raketoms, viena iš jų buvo skirta pulti sausumoje esančius objektus, likusios – laivus, pranešė JAV kariuomenė.

Smūgiai buvo suduoti po išvakarėse JAV ir JK pajėgų surengtos bangos antskrydžių prieš Irano remiamus Jemeno hučius – tai buvo trečias šių šalių bendrų karinių veiksmų raundas, atsakant į nesiliaujančius sukilėlių išpuolius prieš laivus.

JAV pajėgos „gindamosi sudavė smūgį hučių... sparnuotajai raketai žemė-žemė“, o vėliau smogė „keturioms priešlaivinėms sparnuotosioms raketoms, parengtoms paleisti į laivus Raudonojoje jūroje“, – socialiniuose tinkluose rašė centrinė vadavietė (CENTCOM).

Amerikiečių pajėgos „aptiko hučių kontroliuojamose Jemeno srityse esančias raketas ir nustatė, kad jos kelia tiesioginę grėsmę JAV karinio jūrų laivyno laivams ir prekybiniams laivams šiame regione“, – pridūrė CENTCOM.

Hučiai atakas prieš Raudonąja jūra plaukiančius laivus pradėjo praėjusių metų lapkritį, teigdami, jog taikosi į su Izraeliu susijusius laivus, tokiu būdu rodydama paramą Izraelio ir „Hamas“ karo niokojamoje Gazoje gyvenantiems palestiniečiams.

Atsakydamos į tokius išpuolius, JAV ir JK pajėgos pačios sudavė smūgių hučiams, kurie nuo to laiko paskelbė Amerikos ir Didžiosios Britanijos objektus teisėtais savo atakų taikiniais.

Po spalio 7 d. „Hamas“ surengto precedento neturinčio išpuolio prasidėjusi visą siaubianti Izraelio kampanija Gazoje kelia pasipiktinimą Vidurio Rytuose bei kursto smurtinius išpuolius, kuriuose dalyvauja Irano remiamos grupuotės iš Libano, Irako, Sirijos ir Jemeno.

Sausio 28 d. į karinę bazę Jordanijoje pataikė dronas – per šią ataką, dėl kurios Vašingtonas apkaltino Irano remiamus smogikus, trys JAV kariai žuvo, dar 40 buvo sužeista.

Atsakydamos į šį išpuolį, JAV penktadienį sudavė keletą vienašališkų smūgių su Iranu siejamiems objektams Sirijoje ir Irake.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietis

Ir ko tie amerikosai prie arabu kabinejas, juk visa koše tai žydai užvire, juos ir reikia bombarduot

SUSIJUSIOS NAUJIENOS