Kazachstane septyni žmonės nuteisti kalėti iki gyvos galvos už išpuolį Aktobėje | Diena.lt

KAZACHSTANE SEPTYNI ŽMONĖS NUTEISTI KALĖTI IKI GYVOS GALVOS UŽ IŠPUOLĮ AKTOBĖJE

  • 0

Kazachstano teismas pirmadienį paskelbė apkaltinamuosius nuosprendžius devyniems terorizmu kaltintiems asmenims, iš kurių septyniems buvo skirtos įkalinimo iki gyvos galvos bausmės už septynių žmonių gyvybes nusinešusį išpuolį praėjusią vasarą, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Valstybinė naujienų agentūra Khabar.kz pranešė, kad dar dviem nuteistiesiems už išpuolį šiaurės vakariniame Aktobės mieste teismas skyrė 20 ir 22 metų laisvės atėmimo bausmes.

Birželio 5 dieną per ginkluotą išpuolį prieš vieną kariuomenės bazę ir ginklų parduotuves žuvo iš viso keturi civiliai gyventojai ir trys kariai. Šios Centrinės Azijos šalies pareigūnai tą incidentą įvardijo kaip teroro ataką, dėl kurios apkaltino radikaliuosius islamistus.

Po išpuolio saugumo pajėgos pradėjo antiteroristinę operaciją, per kurią nukovė mažiausiai 18 įtariamų užpuolikų, o devynis sulaikė.

Dar po mėnesio teroro išpuolis sukrėtė šalies finansų sostinę Almatą, kurioje 26 metų Ruslanas Kulekbajevas nušovė 10 žmonių, įskaitant aštuonis teisėsaugos ir specialiųjų tarnybų darbuotojus.

Nors 2003 metais šalyje buvo įvestas mirties bausmės moratoriumas, lapkričio pradžioje R.Kulekbajevas buvo nuteistas myriop.

Energetikos išteklių turtingas Kazachstanas, kurio dauguma gyventojų yra musulmonai, anksčiau buvo laikomas viena stabiliausių valstybių Vidurinės Azijos regione.

Tačiau kritusios naftos kainos ir ekonominis nuosmukis kaimyninėje Rusijoje, kuri yra strateginė Kazachstano sąjungininkė, neigiamai atsiliepia šalies ekonomikai ir tai kelia vis didesnį visuomenės nepasitenkinimą.

GALERIJA

  • Kazachstane septyni žmonės nuteisti kalėti iki gyvos galvos už išpuolį Aktobėje
  • Kazachstane septyni žmonės nuteisti kalėti iki gyvos galvos už išpuolį Aktobėje
  • Kazachstane septyni žmonės nuteisti kalėti iki gyvos galvos už išpuolį Aktobėje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS