Klimato aktyvistai oranžiniais dažais apipurškė Berlyno Brandenburgo vartus | Diena.lt

KLIMATO AKTYVISTAI ORANŽINIAIS DAŽAIS APIPURŠKĖ BERLYNO BRANDENBURGO VARTUS

  • 9

Vokietijos klimato aktyvistai sekmadienio rytą oranžinės spalvos dažais apipurškė Berlyno Brandenburgo vartus, ragindami šalies vyriausybę imtis skubesnių kovos su klimato kaita veiksmų.

Aktyvistai iš grupės „Paskutinė karta“ (Letzte Generation) nariai dažais pripildytais gesintuvais išpurškė visas šešias Vokietijos sostinės paminklo kolonas.

Vienas svarbiausių jų prioritetų – pasiekti, kad Vokietija iki 2030-ųjų atsisakytų viso iškastinio kuro ir imtųsi trumpojo laikotarpio priemonių, įskaitant bendro 100 km per valandą greičio ribojimo greitkeliuose įvedimą, siekiant greičiau sumažinti išmetamųjų teršalų kiekį.

„Protestas aiškiai parodo, kad atėjo laikas politiniams pokyčiams“, – teigiama aktyvistų grupės išplatintame pranešime.

„Nuo iškastinio kuro – link teisingumo“, – pridūrė jie.

Policija uždarė teritoriją aplink Brandenburgo vartus ir patvirtino, kad sulaikė 14 su „Paskutine karta“ susijusių aktyvistų.

Grupė „Paskutinė karta“ yra žinoma dėl savo destruktyvių protestų, kurių metu blokuoja kelius ir oro uostus, reikalaudama, kad vyriausybė imtųsi griežtesnių veiksmų šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimui mažinti.

Berlyno meras Kai Wegneris (Kajus Vegneris) pasmerkė grupės veiksmus, sakydamas, kad jų taktika peržengia teisėtų protesto formų ribas.

„Šiais veiksmais ši grupė kenkia ne tik istoriniams Brandenburgo vartams, bet ir mūsų laisvai diskusijai apie svarbius mūsų laikų ir ateities klausimus“, – Vokietijos naujienų agentūrai DPA teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Tai ne žmonės kuriems

iš tikrųjų rūpi ekologija,o kairiųjų neoliberal-marksistinių jėgų finansuojami žalieji teroristai-vandalai.Duot jiems ekologiškai- bananų!

Spenius

Tuos dažytojus reikia dubasinti tol, kol jie nulaizys visus dažus savo pačių liežuviais...

AZ

Silantis klimatas tik i nauda, nes maziau sildimas kainuos ir rubai pigiau bei zmones maziau serga persalimais kai silti orai, tad viskas tik i nauda zmogui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS