Korupcija kaltinamam „Samsung“ vicepirmininkui gresia 12 metų kalėjimo | Diena.lt

KORUPCIJA KALTINAMAM „SAMSUNG“ VICEPIRMININKUI GRESIA 12 METŲ KALĖJIMO

  • 0

Pietų Korėjos prokurorai pirmadienį pasiūlė skirti 12 metų laisvės atėmimo bausmę „Samsung Electronics“ vicepirmininkui Lee Jae-yongui (Li Džejongui) dėl jo vaidmens korupcijos skandale, lėmusiame ir buvusios šalies prezidentės Park Geun-hye (Pak Gjunhė) apkaltą bei nušalinimą.

Per baigiamąjį bylos posėdį prokurorai pareiškė, kad Lee Jae-yongas buvo nusikaltimų, susijusių su tuo skandalu, „galutinis naudos gavėjas“.

„Samsung“ valdybos pirmininko pavaduotojas ir dar keturi aukšto rango kompanijos pareigūnai kaltinami davę kelių dešimčių milijonų JAV dolerių kyšius vienai Park Geun-hye patikėtinei mainais į prezidentės palankumą ir vyriausybės paslaugas vykdant prieštaringai vertintą 2015-ųjų susijungimo sandorį.

„Atsakovai buvo glaudžiai susiję su valdžia ir siekė asmeninės naudos“, – teigė prokurorai.

Prokurorai siūlo Lee Jae-yongą pasiųsti už grotų 12 metų, o jo kolegoms siūlomos 7–10 metų laisvės atėmimo bausmės.

48 metų Lee Jae-yongas faktiškai stovėjo prie „Samsung“ konglomerato, didžiausios pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojos ir klestinčios verslo imperijos, vairo nuo 2014-ųjų, kai jo tėvą ištiko infarktas.

Praėjusią savaitę Lee Jae-yongas tvirtino nedaręs jokios įtakos priimant sprendimus „Samsung“ grupėje ir „daugiausiai klausęs kitų vadovų“.

Kaltinamojo advokatų teigimu, jų klientui pateikti kaltinimai yra nepagrįsti, o atsakovai niekada nesiekė jokios naudos mainais už paaukotus pinigus.

Teismas nuosprendį turėtų paskelbti vėliau šį mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS