Kosmetikos fabrike per sprogimus ir gaisrą sužeistų žmonių skaičius viršijo 125 | Diena.lt

KOSMETIKOS FABRIKE PER SPROGIMUS IR GAISRĄ SUŽEISTŲ ŽMONIŲ SKAIČIUS VIRŠIJO 125

  • 0

Netoli Niujorko esančiame kosmetikos fabrike per sprogimus ir gaisrą sužeistų žmonių skaičius viršijo 125, o tyrėjai antradienį aiškinasi šių sprogimų, per kuriuos taip pat žuvo vienas žmogus, priežastis.

Fabrikas „Verla International“ anksčiau yra gavęs baudų už saugumo taisyklių pažeidimus, o prieš 12 metų jame vienas buvęs darbuotojas surengė kruviną išpuolį.

Orindžo apygardos tyrėjai antradienį ieško įkalčių, kurie padėtų nustatyti, kas sukėlė pirmadienį ryte nugriaudėjusius sprogimus. Kai kurie iš 250 darbuotojų prie apdegusio pastato lūkuriavo, kol galės pasiimti po pirmojo sprogimo ten paliktus asmeninius daiktus.

Pirmasis sprogimas kosmetikos fabrike įvyko pirmadienį 10 val. 15 min. vietos (17 val. 15 min. Lietuvos) laiku. Į nelaimės vietą atvykus ugniagesiams, apie 10 val. 40 min. (17 val. 40 min.), driokstelėjo ir antrasis sprogimas.

Į pirmąjį sprogimą sureagavo ugniagesiai iš netoliese esančio Niubergo ir keli jų buvo viduje, kai įvyko antrasis sprogimas. Iš pradžių pareigūnai skelbė, kad buvo sužeista iki 35 žmonių, tarp jų – septyni ugniagesiai, ir kad dingo vienas žmogus.

Niuberge esančios ligoninės atstovė antradienį sakė, kad dėl sužeidimų atvykusių žmonių skaičius vėliau pirmadienį smarkiai išaugo ir viršijo 125. Dauguma sužeistųjų po suteiktos pagalbos buvo išleisti namo.

Maždaug devynios valandos po sprogimų ugniagesiai pastate rado žuvusio darbuotojo palaikus. Antradienį pareigūnai paskelbė, kad žuvo 57 metų Williamas Huntingtonas (Viljamas Hantingtonas) iš Niubergo.

Niujorko televizijos WABC-TV parodytame reportaže matomi tiršti juodi dūmai, kylantys nuo komplekso stogo. Fabriko komplekse yra gamybos pastatų bei sandėlių. Su liepsnomis kovojo daugiau kaip 100 ugniagesių iš visos apygardos, kurie darbą baigė po vidurnakčio.

37 metus gyvuojanti „Verla International“ anksčiau šiemet buvo perspėta dėl devynių darbo saugos pažeidimų, rodo informacija, skelbiama Darbo saugos ir sveikatos administracijos tinklalapyje. Vienas iš tų pažeidimų buvo susijęs su elgesiu su degiais skysčiais.

Federalinė agentūra taip pat kritikavo tą fabriką dėl pažeidimų užtikrinant darbuotojų saugą ir dėl evakuacijos maršrutų priežiūros. Kompanija sutiko sumokėti 41 tūkst. dolerių (beveik 35 tūkst. eurų) baudą.

Minimas fabrikas, kuriame gaminami nagų lakai, kvepalai, losjonai ir kiti produktai, yra įsikūręs netoli Niu Vindzoro miesto rotušės ir policijos nuovados, apie 88 km į šiaurę nuo Niujorko.

2005 metų rugsėjį šiame fabrike vienas buvęs darbuotojas nušovė biuro vadovą ir sužeidė bendrasavininkius Mario Maffei (Marijų Mafėjų) ir Robertą Rothą (Robertą Rotą). Tas darbuotojas metais anksčiau buvo atleistas dėl vaikų pornografijos jo darbo kompiuteryje. Po išpuolio jis nusižudė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS