Latvijoje nušautas verslininkas ir miesto tarybos narys | Diena.lt

LATVIJOJE NUŠAUTAS VERSLININKAS IR MIESTO TARYBOS NARYS

  • 2

Latvijos rytinėje Rėzeknėje penktadienį buvo nušautas vietos verslininkas ir netoliese įsikūrusio Ludzos miesto tarybos narys Andris Lubka (Andris Liubka), pranešė pareigūnai.

A. Lubka buvo išrinktas į Ludzos miesto tarybą Žaliųjų ir valstiečių partijos sąraše, be to, jam priklausė Rėzeknėje įsikūrusi medžio apdirbimo bendrovė „Luseni“.

Ludzos meras Edgaras Mekšas naujienų agentūrai LETA patvirtino, kad iš policijos gauta informacija apie 60-mečio A. Lubkos mirtį.

Latvijos vidaus reikalų ministras Rihardas Kozlovskis (Richardas Kozlovskis) pažadėjo asmeniškai sekti tyrimą, pradėtą dėl A. Lubkos nužudymo.

R. Kozlovskis sakė LETA, kad jis stebės šio nusikaltimo tyrimą ir kad tyrėjams būtina išsiaiškinti nužudymo motyvus, atsižvelgiant į tai, kad auka buvo verslininkas ir politikas.

Valstybinės policijos viršininkas Armandas Rukas, kuris šiuo metu yra užsienyje, LETA patvirtino, kad Rėzeknėje įvykdyta žmogžudystė. Jis nurodė, kad imamasi visų įmanomų priemonių sulaikyti visus su nusikaltimu susijusius asmenis.

Anot jo, yra šiek tiek aiškumo dėl žmogžudystės įvykdymo aplinkybių, tačiau jos motyvai tiriami.

Greitosios medicinos pagalbos tarnybos atstovai LETA pranešė, kad penktadienį 13.57 val. medikai buvo iškviesti į įvykio vietą Rezeknėje. Atvykęs greitosios medicinos pagalbos ekipažas konstatavo nukentėjusiojo mirtį.

Greitosios pagalbos tarnyba nenurodė, kokiomis aplinkybėmis tas asmuo patyrė mirtinus sužalojimus.

Tuo tarpu liudininkai Rėzeknėje pranešė, kad iš prekybos centro girdėjo šūvių garsus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Veikia

Medziu dvasios

Tai

Kiba uz cekucius kas kersyjo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS