Lėktuve rūkęs ir gaisrą sukėlęs britas nuteistas kalėti beveik 10 metų | Diena.lt

LĖKTUVE RŪKĘS IR GAISRĄ SUKĖLĘS BRITAS NUTEISTAS KALĖTI BEVEIK 10 METŲ

  • 1

Britas Johnas Coxas (Džonas Koksas), 2015 metais skrydžio metu rūkęs lėktuvo tualete ir sukėlęs gaisrą, nuteistas kalėti 9,5 metų.

Iš pradžių jam buvo skirta puspenktų metų laisvės atėmimo bausmė, tačiau dabar ji buvo padidinta daugiau kaip dukart, praneša BBC.

Apeliacinis teismas sutiko su prokuroro argumentais, kad pirmasis nuosprendis buvo pernelyg švelnus, ir laisvės atėmimo bausmę padidino iki devynerių metų ir šešių mėnesių.

2015 metais iš Birmingamo į Šarm el Šeichą skridusio orlaivio kapitonas nusiuntė signalą SOS ir paprašė leidimo avariniu būdu nusileisti artimiausiame oro uoste. Skubiai tūpti prireikė dėl gaisro, kurį orlaivyje sukėlė 46 metų amžiaus J. Coxas, kuris vartojo alkoholį prieš skrydį ir jo metu ir nusprendė parūkyti tualete.

Orlaivis, kuriuo skrido daugiau kaip 200 keleivių, buvo daugiau kaip 10 tūkst. metrų aukštyje ir maždaug 160 kilometrų atstumu nuo Egipto pakrantės, kai įgula kapitonui pranešė, jog negali užgesinti liepsnos tualeto šiukšlių dėžėje. Į pagalbą įgulai atskubėjo vienas iš keleivių, dirbęs priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, taigi orlaivis galiausiai sėkmingai nutūpė.

Dvidešimties metų skrydžių stažą turintis kapitonas pareiškė, jog niekada nebuvo susidūręs su tokia potencialiai pavojinga padėtimi.

Sausį Birmingame įvyko teismas, kuriame J. Coxas pripažino savo kaltę ir sutiko, kad jo veiksmai kėlė grėsmę gyvybei.

Apeliacinio skundo svarstymo metu J. Coxo advokatai reikalavo sušvelninti bausmę, įrodinėdami, kad darydamas nusikaltimą jis buvo kamuojamas depresijos, nes išgyveno dėl neseniai netektos motinos ir dėl santuokos problemų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vika

Stai kokia bausme! Cia ne koks paglostymas,kaip musu teismai,nuteisia zudika keliems metams. Sitas britas rizikavo 200 zmoniu gyvybemis ir gavo,ko nusipelnes.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS