Lenkijos pasienyje užblokuoti Ukrainos vairuotojai skelbia bado streiką | Diena.lt

LENKIJOS PASIENYJE UŽBLOKUOTI UKRAINOS VAIRUOTOJAI SKELBIA BADO STREIKĄ

Ukrainos vilkikų vairuotojai, laukiantys, kada galės kirsti sieną Korčovos-Krakoveco kontrolės punkte, paskelbė bado streiką, praneša „Ukrinform“.

„Norėjome dalyvauti taikioje akcijoje – derybose su lenkų protestuotojais. Mus užblokavo policija. Apie 250 žmonių vienoje pusėje. Mums nebuvo leista nueiti iki protestuotojų. Mes skelbiame bado streiką, bet dabar dar laukiame susitikimo su konsulu“, – sakė vienas iš vairuotojų.

Ukrainos vairuotojai reikalauja, kad protestuojantys Lenkijos vežėjai padidintų per sieną praleidžiamų automobilių skaičių iki 14 vilkikų per valandą.

Pranešama, kad lauko kelyje liko daugiau nei 200 ukrainiečių vairuotojų. Pas juos atvyko konsulas iš Ukrainos generalinio konsulato Liubline Vasilis Jordanas. Jis pakvietė du ukrainiečius vairuotojus kartu vykti pas lenkų protestuotojus.

Kaip pranešė „Ukrinform“, lapkričio 6 d. Lenkijos vežėjai pradėjo blokuoti sunkvežimių eismą prie trijų didžiausių pasienyje su Ukraina esančių kontrolės punktų: Korčova-Krakovecas, Hrebenė-Rava Ruska, Dorohuskas-Jagodynas.

Vienas iš svarbiausių jų reikalavimų – vėl taikyti Ukrainos vežėjams leidimų praktiką, panaikintą iki 2024 metų birželio 30 d. sutartimi su Europos Sąjunga. Protestuotojai nori, kad ši sutartis būtų nutraukta. Dėl protesto Ukrainos vilkikų eilės nusidriekė dešimtis kilometrų, vairuotojai priversti laukti iki 10 dienų.

Valstybinės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, gruodžio 1-osios rytą Ukrainos ir Lenkijos pasienyje apie 2100 sunkvežimių laukė, kada galės įvažiuoti į Ukrainą.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Panieka

Koks bado streikas? Ei chlopčikai, ko neginate Kijevo chuntos su klounu priešaky?

to est

tylko pohvala polskim hlopiakam ktury umialo i dobze robi tylko pohvala -;;-;;-;;-;;-;;-;;-;;-

Lietuvis

Tai bėda kad kažkokie ukrų benderovcai badaus ,tegul stimpa, RUSIJAI mažiau darbo bus, nes tie ukrų benderovcai visai išnaglėjo, už tai jau niekur tu chocholu nekenčia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS