Maskvoje sprogus automobiliui sužeistas buvęs Ukrainos saugumietis | Diena.lt

MASKVOJE SPROGUS AUTOMOBILIUI SUŽEISTAS BUVĘS UKRAINOS SAUGUMIETIS

  • 4

Maskvoje penktadienį sprogus automobiliui buvo sužeistas buvęs Ukrainos saugumo tarnybos SBU pareigūnas, pranešė Rusijos valstybinė žiniasklaida.

Vasilijui Prozorovui buvo sužeistos rankos ir kojos, valstybinei naujienų agentūrai „Ria Novosti“ sakė Rusijos saugumo šaltinis.

Šaltinis gelbėjimo tarnybose Rusijos žiniasklaidai sakė, kad vyras buvo sužeistas, kai po jo automobiliu prie jo namų Maskvos šiaurėje detonavo sprogstamasis užtaisas.

Anoniminis šaltinis teigė, kad sprogimas įvyko, kai V. Prozorovas užvedė savo automobilį.

Socialiniuose tinkluose paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip dalis automobilio sprogsta, kai vyras įvažiuoja į automobilių stovėjimo aikštelę prie gyvenamojo namo.

Rusijos valstybinė žiniasklaida citavo V. Prozorovui artimą šaltinį, taip pat kalbėjusį su anonimiškumo sąlyga, kuris teigė, kad vyriškis yra gyvas ir kad jo gyvybei pavojus negresia.

„Jis gyvas, viskas gerai“, – teigė šaltinis.

2019 metų kovą V. Prozorovas Maskvoje surengė spaudos konferenciją, kurioje teigė, kad persikėlė į Rusiją dėl „ideologinių priežasčių“.

Penktadienį „RIA Novosti“ pranešė, kad jis davė interviu agentūrai likus kelioms dienoms iki įtariamo pasikėsinimo nužudyti.

Ji citavo jo žodžius, kad jis dirbo SBU Ukrainos pietinėje Zaporižios srityje, o 2014 metų balandį persikėlė į Kyjivą ir „susisiekė su Rusijos saugumo tarnybų atstovais bei pasiūlė bendradarbiauti“.

„Nuo pirmųjų dienų pradėjau dirbti, teikdamas informaciją Rusijos Federacijos saugumo tarnyboms“, – sakęs jis.

Per daugiau kaip dvejus metus trunkantį Rusijos plataus masto karą okupuotose Ukrainos teritorijose nemažai su Maskva bendradarbiavusių pareigūnų tapo pasikėsinimų nužudyti aukomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

As

Tik pasidziaugti belieka tokiomis naujienomis !!!!

Kokolai

Terorizuoja savo zmonis ir zudo...........pasitraukiusius is febiliskos valdzios

Ką gi

Malūnsparnio nenuvarė iš Ukrainos į Rusiją, tai užteko tik pagąsdinti išdaviką....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS