„Maxima“ išmokės 140 tūkst. eurų už Rygos tragedijos moralinę žalą | Diena.lt

„MAXIMA“ IŠMOKĖS 140 TŪKST. EURŲ UŽ RYGOS TRAGEDIJOS MORALINĘ ŽALĄ

  • 6

Mažmeninės prekybos įmonės „Maxima“ padalinys Latvijoje sumokės beveik 140 tūkst. eurų kompensacijų už moralinę žalą, patirtą dėl 2013 metais Rygos Zuolitūdės rajone įvykusio prekybos centro stogo griūties, nurodė bendrovės atstovas Janis Beseris.

Jis sakė naujienų agentūrai BNS, kad  draugija „Zolitude 21.11“, nukentėjusiųjų atstovai ir „Maxima Latvija“ susitarė dėl finansinės paramos dėl šios tragedijos moralinę žalą patyrusiems asmenims. Kompensacijos už moralinę žalą bus išmokėtos 61 žmogui; dauguma jų šiuos pinigus jau yra gavę.

„Kad išpildytume savo pažadą ir įsipareigojimą, padarėme finansinę pagalbą prieinamą visiems, nukentėjusiems per šią tragediją. Mes, kaip bendrovė, esame moraliai atsakingu savo darbuotojams ir klientams, buvusiems parduotuvėje, kai įvyko ši tragedija. Iki šiol susitarimai dėl finansinės paramos buvo pasiekti su visais asmenimis, patyrusiems fizinių sužeidimų, taip pat su beveik visų aukų šeimomis“, – nurodė „Maxima Latvija“ vadovas Andris Vilcmeieras (Andris Vilcmejeras).

Jis pridūrė, kad bendrovė taip pat suteikė pagalbą įvykio vietoje dirbusių ugniagesių šeimoms.

„Maxima Latvija“ atstovai informavo, kad bendrovė jau išmokėjo beveik 9 mln. eurų kompensacijų nukentėjusiems, įskaitant patyrusius fizinių sužalojimų, vieno arba abiejų tėvų netekusius vaikus ir patyrusius moralinę žalą.

Per 2013-ųjų lapkričio 21 dieną įvykusią nelaimę žuvo iš viso 54 žmonės, tarp jų – trys gelbėtojai, dar dešimtys buvo sužeisti. Statybų ekspertai padarė išvadą, kad griūtis įvyko dėl neteisingai apskaičiuotų statinio stogo apkrovos limitų.

Rygoje sugriuvo „Maxima“

Scanpix ir BFL/F64 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Čia kiekvienam nukentėjusiam po 140 000 eurų ? Amerikoj bent po milijoną išsireikalautų.

Dovydas

Ir tegu sumoka pinigus.Taip ir turi but.Sitiek stuku.

Kęstas

Lietuvos valdžia sąjungoje su stambiais verslininkais užsiima socialiniu dempingu. "Vokietijos KDS lyderė Annegreta Kramp-Karrenbauer atmetė Prancūzijos prezidento Macrono raginimą dėl socialinės sistemos suderinimo Eyropoje ir įspėjo apie pavojų „socializuoti socialinės gerovės sistemas ir minimalų darbo užmokestį“. Prancūzijos Europos ministrė Nathalie Loiseau tai apibūdino, kaip polinkį ignoruoti „socialines kančias“ daugelyje ES valstybių narių."
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS