Ministerija: Gazos Ruože žuvusiųjų skaičius perkopė 2,7 tūkst. | Diena.lt

MINISTERIJA: GAZOS RUOŽE ŽUVUSIŲJŲ SKAIČIUS PERKOPĖ 2,7 TŪKST.

  • 1

Izraelio atakų Gazos Ruože aukų skaičius išaugo iki maždaug 2 tūkst. 750, pirmadienį pranešė šios grupuotės „Hamas“ kontroliuojamos teritorijos sveikatos apsaugos ministerija.

Maždaug 9,7 tūkst. žmonių taip pat buvo sužeisti Izraeliui tęsiant oro kampaniją prieš taikinius palestiniečių anklave, pridūrė ministerija.

Gazos Ruožo palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ spalio 7 dieną netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Izraelyje žuvo daugiau nei 1,4 tūkst. žmonių, įskaitant civilius.

Izraelis penktadienį nurodė 1,1 mln. gyventojų evakuotis iš šiaurinės Gazos Ruožo dalies į pietinę prieš numatomą sausumos įsiveržimą, o Jungtinės Tautos paragino šį įsakymą atšaukti.

„Hamas“ yra palestiniečių kovotojų grupuotė, valdanti Gazos Ruožą; ji buvo įsitraukusi į keletą karų su Izraeliu nuo Gazos Ruožo perėmimo 2007-aisiais. Grupuotę teroristine yra pripažinęs Izraelis, Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė bei kai kurios kitos valstybės.

„Hamas“ remia Iranas, finansuodamas ginklų įsigijimą, juos pats tiekdamas ir suteikdamas karinius apmokymus. „Hamas“ politinis biuras veikia Katare, čia įsikūrę kai kurie jų lyderiai.

Gazos Ruože gyvena 2,3 mln. žmonių, tačiau teritorijai Izraelis su Egipto pagalba nuo 2007 metų taiko blokadą – apribojo prekių įvežimą į šią teritoriją ir jų išvežimą iš jos vandeniu, jūra ar oru bei pačių palestiniečių galimybes palikti šią teritoriją, išskyrus kelias dešimtis tūkstančių darbininkų.

Per Izraelio ir „Hamas“ karą  žuvo vienuolika palestiniečių žurnalistų

Palestiniečių žurnalistų sąjunga pirmadienį pranešė, kad nuo to laiko, kai Izraelis pradėjo nuožmią oro kampaniją prieš pakrantės anklavą, žuvo vienuolika palestiniečių žurnalistų.

Nuo spalio 7 dienos per konfliktą buvo sužeista dar dvidešimt žurnalistų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Panašu, kad žydai medžioja

Žurnalistus tyčia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS