N. Humeniuk: Juodojoje jūroje didėja pavojus – rusų kariai iš lėktuvų minuoja akvatoriją | Diena.lt

N. HUMENIUK: JUODOJOJE JŪROJE DIDĖJA PAVOJUS – RUSŲ KARIAI IŠ LĖKTUVŲ MINUOJA AKVATORIJĄ

Pietų operatyvinės karinės vadovybės jungtinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk pareiškė, kad rusų kariai didina minų pavojų Juodosios jūros akvatorijoje.

Ji tai sakė per televizijos maratoną, praneša „Ukrinform“.

Anot N. Humeniuk, Ukrainos gynybos pajėgos sunaikino miną, kurią audringa jūra išmetė Odesos srities Čornomorsko miesto paplūdimyje. Ji pabrėžė, jog „uždavinys buvo nelengvas, kadangi jūra buvo audringa, ir aptiktos minos iškart buvo neįmanoma neutralizuoti dėl aukštų bangų“.

„Ją (miną) stebėjo specialistai, neutralizuoti sprogmenį pavyko po dviejų parų. Kontroliuojamu sprogdinimu. Pakrantei jokios žalos nepadaryta, žmonės nenukentėjo, nes buvo imtasi visų reikiamų priemonių, taip pat ir informacinių – gyventojai buvo įspėti apie pavojų“, – sakė N. Humeniuk.

Ji pažymėjo, kad „tokias minas gali atnešti jūra“.

„Dabar jūra ypač nerami, tęsiasi smarkių audrų laikotarpis. Be to, priešas didina minų skaičių Juodosios jūros vandenyse. Kartkartėmis stebime taktinės aviacijos veiklą Gyvačių salos kryptimi ir ten, kur susikerta jūrų transporto maršrutai. Srovės gali prisidėti prie to, kad papildomi sprogstamieji įtaisai, kuriuos priešas mėto iš lėktuvų, atsidurs civilinės laivybos kelyje“, – sakė N. Humeniuk.

Anot jos, „civilinė laivyba tebėra priešo kontroliuojama“.

„Ir šią naktį ataka vėl buvo nukreipta į uostų infrastruktūrą. „Shahed“ tipo dronai atakavo Odesos sritį iš Juodosios jūros akvatorijos. Devyni iš jų buvo sunaikinti“, – pridūrė Pietų operatyvinės karinės vadovybės jungtinio spaudos centro vadovė.

Kaip jau buvo pranešta, spalio 20 d. audringa jūra atnešė miną į Odesos srities Čornomorsko miesto paplūdimį.

Gairės: karas Ukrainoje, Juodoji jūra, minuoja akvatoriją, minų pavojus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS