Nigerijoje traukiniui susidūrus su autobusu žuvo šeši žmonės | Diena.lt

NIGERIJOJE TRAUKINIUI SUSIDŪRUS SU AUTOBUSU ŽUVO ŠEŠI ŽMONĖS

Nigerijos komercinėje sostinėje Lagose ketvirtadienį traukiniui įsirėžus į autobusą žuvo šeši žmonės, pranešė gelbėjimo tarnybos.

Nelaimingo atsitikimo, įvykusio daugiau nei 20 milijonų gyventojų turinčio miesto rajone, metu taip pat buvo sunkiai sužeista dešimtys žmonių.

Lagoso valstijos nepaprastųjų situacijų valdymo agentūra (LASEMA) teigė, kad autobuso vairuotojas, matyt, bandė duoti įspėjamąjį signalą prieš artėjančiam traukiniui susiduriant su kita transporto priemone.

„Dabar žuvusiųjų yra šeši – keturios moterys ir du vyrai“, – naujienų agentūrai AFP sakė Nacionalinės nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros (NEMA) atstovas Ibrahimas Farinloye (Ibrahimas Farinlojė), patikslinęs pirminį dviejų žuvusiųjų skaičių.

Jis sakė, kad buvo sužeisti 74 žmonės, kai kurių iš jų būklė yra kritinė.

„Žuvusiųjų skaičius gali dar labiau išaugti, nes daug žmonių ligoninėje yra kritinės būklės“, – sakė jis.

I. Farinloye sakė, kad gelbėtojai kovojo kelias valandas, kol jiems pavyko išgelbėti žmones, įstrigusius autobuso nuolaužose po avarijos.

Traukinys važiavo iš Ijoko, esančio netoli Ogūno valstijos, į Ebut Metos sritį Lagose.

LASEMA kaltino autobuso vairuotoją dėl „neatsargaus vairavimo“, nes jis bandė pervažiuoti geležinkelio liniją nepaisydamas signalo, įspėjančio apie artėjantį traukinį.

Agentūra pareiškime nurodė, kad autobuso ir traukinio nuolaužos buvo pašalintos.

Blogai prižiūrimuose Nigerijos keliuose dėl viršijamo greičio, neatsargaus vairavimo ir eismo taisyklių nepaisymo dažnai įvyksta avarijos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jiems \\\\\.../////

tik su išąku jodinėti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS