Padurtas Pietų Korėjos politikas gydomas intensyviosios terapijos skyriuje | Diena.lt

PADURTAS PIETŲ KORĖJOS POLITIKAS GYDOMAS INTENSYVIOSIOS TERAPIJOS SKYRIUJE

  • 1

Pietų Korėjos opozicinės partijos lyderis Lee Jae-myungas (Li Džemjungas), anksčiau antradienį peiliu sužalotas į kaklą, gydomas reanimacijoje, pranešė jo partija.

„Patvirtintas vidinės jungo venos pažeidimas“, – po to, kai Lee Jae-myungas buvo operuotas, Seule sakė Demokratų partijos atstovas Kwon Chil-seungas (Kvonas Čilsungas).

Politikas „šiuo metu paguldytas į intensyviosios terapijos skyrių ir sveiksta“, nurodė jis.

Lee Jae-myungas užpultas antradienį, jam lankantis pietrytiniame Busane.

Išpuolis įvyko, kai Lee Jae-myungas ėjo pro žurnalistų ir kitų žmonių minią po to, apžiūrėjęs naujojo Busano oro uosto statybvietę. Užpuolikas, apsimetęs jo rėmėju, priėjo prie Lee Jae-myungo, sakydamas, kad nori gauti jo autografą, ir tada peiliu dūrė politikui į kaklą, nurodė Busano policija.

Patvirtintas vidinės jungo venos pažeidimas.

Lee Jae-myungas nukrito ant žemės, kur vienas žmogus prispaudė jam prie kaklo nosinę, kad sustabdytų kraujavimą, kuris, anot vietos žiniasklaidos kalbintų liudininkų, buvo smarkus.

Policija pranešė, kad pareigūnai vyrą sulaikė vietoje. Per apklausą jis atsisakė prisistatyti ir pasakyti, kodėl užpuolė politiką, pranešė naujienų agentūra „Yonhap“.

Demokratų partija incidentą pavadino „teroristiniu išpuoliu prieš Lee Jae-myungą ir rimta grėsme demokratijai“. Ji paragino policiją skubiai ir išsamiai ištirti incidentą.

Prezidentas Yoon Suk-yeolas (Jun Sukjolas) išreiškė didelį susirūpinimą dėl politiko sveikatos ir nurodė pareigūnams ištirti išpuolį, sakydamas, kad toks smurtas nebus toleruojamas, pranešė valstybės vadovo biuras.

2022 metų prezidento rinkimus Lee Jae-myungas nedidele persvara pralaimėjo Yoon Suk-yeolui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Matit tas politikas toksai kaip musu anukelis Napoleonas to ir buvo vertas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS