Pietų Korėjoje užpulta valdančiosios partijos parlamentarė: užpuolikas akmeniu smogė į galvą | Diena.lt

PIETŲ KORĖJOJE UŽPULTA VALDANČIOSIOS PARTIJOS PARLAMENTARĖ: UŽPUOLIKAS AKMENIU SMOGĖ Į GALVĄ

Ketvirtadienį užpuolikas akmeniu smogė į galvą Pietų Korėjos valdančiosios partijos įstatymų leidėjai prabangaus Seulo Gangnamo rajono gatvėje, pranešė naujienų agentūra „Yonhap“.

40 metų Bae Hyun-jin buvo nuvežta į ligoninę, sakoma pranešime ir priduriama, kad jos būklė „nekelia pavojaus gyvybei“. Prieš nuvežama į ligoninę įstatymų leidėja kraujavo, jai trenkta į pakaušį.

Užpuolikas, tariamai iš pradžių paklausęs jos vardo, įvykio vietoje buvo policijos sulaikytas, pranešė „Yonhap“. Jis neva policijai sakė esąs 15 metų.

Maždaug prieš mėnesį Busano uostamiestyje buvo užpultas šalies opozicinės partijos lyderis Lee Jae-myungas, jam kalbantis su žurnalistais užpuolikas dūrė jam į kaklą. Po operacijos jis sausio 17 d. grįžo į darbą.

Bae Hyun-jin, buvusi žinių laidos vedėja, buvo išrinkto prezidento Yoon Suk Yeolo atstovė spaudai.

Oficiali statistika rodo, kad Pietų Korėja iš esmės yra saugi šalis, 2021 m. 100 tūkst. žmonių teko 1,3 žmogžudystės. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, pasaulio vidurkis yra šešios žmogžudystės 100 tūkst. žmonių.

Po keleto išpuolių peiliu, sukrėtusių šalį, kurioje nusikalstamumas paprastai mažas, policija pažadėjo „nedvejodama“ panaudoti šaunamuosius ginklus. Pastaraisiais metais viešose vietose buvo užpulti keli aukšto rango Pietų Korėjos politikai. 2022 m. buku daiktu smogta į galvą ankstesniam Demokratų partijos vadovui Song Young-gilui. 2006 m. per mitingą peiliu buvo užpulta politikė Park Geun-hye, 2013 m. tapusi šalies prezidente.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS