Po Izraelio smūgio Gazos Ruože, pareikalavusio lenko gyvybės, Varšuva prašo paaiškinimų | Diena.lt

PO IZRAELIO SMŪGIO GAZOS RUOŽE, PAREIKALAVUSIO LENKO GYVYBĖS, VARŠUVA PRAŠO PAAIŠKINIMŲ

  • 3

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis (Radoslavas Sikorskis) antradienį paskelbė paprašęs Izraelio ambasadoriaus Lenkijoje „skubių paaiškinimų“ po to, kai per Izraelio smūgį Gazos Ruože žuvo septyni humanitarinės pagalbos darbuotojai, tarp kurių buvo ir Lenkijos pilietis.

Labdaros organizacija „World Central Kitchen“ (WCK), aprūpinanti maistu nuo konflikto nukentėjusias bendruomenes, taip pat ir Gazos Ruožą, kuriame katastrofiškai trūksta maisto, pranešė, kad dirbdami Gazos Ruože žuvo septyni jos komandos nariai.

„Asmeniškai paprašiau Izraelio ambasadoriaus Yacovo Livne (Jakovo Livnės) skubių paaiškinimų“, – socialiniuose tinkluose pareiškė R. Sikorskis, pridūręs, kad pareiškė „užuojautą mūsų drąsaus savanorio šeimai“.

Pradėsime tyrimą, kad toliau nagrinėtume šį rimtą incidentą.

Ministras teigė, kad Lenkija pradės savo tyrimą dėl pagalbos darbuotojo žūties.

JAV įsikūrusi labdaros organizacija teigė, kad tuo metu, kai buvo smogta, jos komanda važiavo neutralioje zonoje konvojumi, kurį sudarė „du šarvuoti automobiliai, paženklinti WCK logotipu, ir nešarvuota transporto priemonė“.

„Lenkija nepritaria tam, kad nesilaikoma tarptautinės humanitarinės teisės ir nesaugomi civiliai gyventojai, įskaitant humanitarinės pagalbos darbuotojus“, – antradienį pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministerija.

Ji nenurodė žuvusio Lenkijos piliečio vardo ir pavardės.

„World Central Kitchen“ antradienį paskelbė stabdanti savo veiklą po smūgio, per kurį, jos teigimu, žuvo savanoriai iš Australijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės ir palestiniečių teritorijų bei JAV ir Kanados pilietybes turintis asmuo.

Tuo metu Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas) antradienį pareikalavo, kad Izraelis kuo greičiau ištirtų smūgio aplinkybes.

„Tikiuosi ir reikalauju, kad Izraelio vyriausybė kuo greičiau išsiaiškintų šio žiauraus išpuolio, per kurį žuvo septyni humanitarinės pagalbos darbuotojai, tik besistengę padėti, aplinkybes“, – sakė jis, lankydamasis Jabalo el Husseino (Džabalo Huseino) palestiniečių pabėgėlių stovykloje kaimyninėje Jordanijoje.

Tuo metu Izraelio kariuomenė antradienį pažadėjo atlikti tyrimą dėl antskrydžio, per kurį Gazos Ruože žuvo septyni humanitarinės pagalbos darbuotojai, ir pareiškė, kad „skaidriai pasidalysime savo išvadomis“.

„Pradėsime tyrimą, kad toliau nagrinėtume šį rimtą incidentą. Tai padės mums sumažinti riziką, kad toks įvykis nepasikartotų“, – vaizdo pranešime sakė kariuomenės atstovas spaudai kontradmirolas Danielis Hagari (Danielis Hagaris).

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kiek

dar tie išsigimėliai žydų okupantai ir teroristai žudys nekaltus žmones, jau tas kruvinas netanjakas pražudė daugiau nei 30.000 tūkstančių nekaltų žmonių moterų ir vaikų, RUSIJOS PREZIDENTAS VLADIMIRAS PUTINAS prieš tą kraugerį netanjaką tik šventa avelė, kur sankcijos, kodėl pasaulyje egzistuoja dvigubi standartai, gaila kad Adolfas Hitleris neatliko savo darbo iki galo

Anonimas

UKROPAI UKRAINOJE PQNAUDOJO PILOTUS KAMIKADZES SEVASTOPOLIO ATAKOMS..TEIGINIAI KAD TAI BEPILOČIAI.KELIA JUOKĄ ..AIŠKIAI.FILMUOTUOSE KADRUOSE.MATYTI KAD TAI SUPERLENGVI IKI 500 kg orlaiviai valdomi žmogaus piloto....

:)))

tai tas lenkas turbut buvo arabas ir dar teroristas... teroristas nuo turisto ne taip daug skiriasi...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS