Prabangiame Kabulo viešbutyje – ginkluota ataka | Diena.lt

PRABANGIAME KABULO VIEŠBUTYJE – GINKLUOTA ATAKA

  • 0

Mažiausiai keturi užpuolikai vėlai šeštadienį atakavo garsų Kabulo viešbutį „Intercontinental“ ir pradėjo šaudyti į svečius, pranešė pareigūnai.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už šį naujausią išpuolį Afganistano sostinėje, kuris buvo surengtas po virtinės pastarosiomis dienomis pareikštų perspėjimų vengti viešbučių ir kitų vietų, kuriose dažnai lankosi užsieniečiai.

„Pastate yra keturi užpuolikai“, – naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas iš Nacionalinės saugumo direkcijos (NSD).

Pasak jo, užpuolikai viešbutyje, kuriame dažnai rengiamos vestuvės, konferencijos ir politiniai susitikimai, „šaudo į svečius“.

Kitas pareigūnas sakė, kad užpuolikai ginkluoti mažo kalibro ginklais ir granatsvaidžiais.

„Pirmas ir antras aukštai buvo patikrinti, trys sužeisti svečiai nuvežti į ligoninę, – AFP sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Nasratas Rahimi (Nasratas Rahimis). – Kai kurie kiti svečiai buvo išgelbėti. Nukentėjusiųjų skaičius galėsime paskelbti operacijai pasibaigus.“

Afganų žiniasklaida praneša apie daug nukentėjusių žmonių.

Ketvirtasis viešbučio aukštas, kuriame yra keli restoranai ir plaukimo baseinas, buvo padegtas, sakė minėtas NSD pareigūnas.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas Najibas Danishas (Dadžibas Danišas) pranešė, kad vienas užpuolikų buvo nukautas.

Pareigūnai aiškinasi, kaip užpuolikai įėjo į viešbutį pro saugumo užtvaras, sakė N. Danishas ir pridūrė, kad atsakomybę už viešbučio saugumą prieš dvi savaites perėmė viena privati kompanija.

Anksčiau šeštadienį vienoje viešbučio salėje vyko konferencija Afganistano ir Kinijos santykių klausimais; joje dalyvavo Kinijos ambasados pareigūnas.

Praėjusį kartą „Intercontinental“ atakos taikiniu tapo 2011 metų birželį, kai mirtininkas čia nužudė 21 žmogų, įskaitant 10 civilių. Atsakomybę už tą išpuolį prisiėmė Talibanas.

GALERIJA

  • Prabangiame Kabulo viešbutyje – ginkluota ataka
  • Prabangiame Kabulo viešbutyje – ginkluota ataka
  • Prabangiame Kabulo viešbutyje – ginkluota ataka
  • Prabangiame Kabulo viešbutyje – ginkluota ataka
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS